Ga verstandig om met de zon

19.04.2019

De meeste mensen worden heel gelukkig van de zon. Waarom zouden zij zich daartegen moeten beschermen? 
Mensen moeten vooral doorgaan met 'genieten van de zon'. Waar wij tegen waarschuwen, is overmatig bloodstelling
aan de zon. Vergeet niet dat de mens met een blanke huid niet bestand is tegen veel zonlicht. 
Dat is een evalutionair gegeven. Vroeger waren mensen in deze contreien grotbewoners die in de zomer door de bossen liepen. 
Zij werden gemiddeld niet ouder dan 40-50 jaar. Nu worden mensen gemiddeld bijna tweemaal zo oud, en krijgen dus veel meer
met de zon te maken dan onze voorouders. 

Hoe groot is het probleem?
De UV stralen uit de zon veroorzaken beschadegingen in huidcellen die in de loop van het leven bij elkaar opgeteld uiteindelijk leiden
tot huidkanker. Op dit moment krijgt 1 op de 5 mensen in Nederland voor het 80ste levensjaar huidkanker; 
dat is viermaal zo hoog als 25 jaar geleden en het einde van die groei is nog niet in zicht. 

Welke creme's worden aanbevolen?
De zonbeschermingsfactor, geeft aan in hoeverre de UV straling wordt verzwakt.
Zonnebrandcreme's worden op basis van SPF ingedeeld. 
SPF 6 tot 10; matige zonbeschermingsfactor
SPF 15 tot 25; normale zonbeschermingsfactor
SPF 30 tot 50; zeer hoge beschermingsfactor

Een zinvolle bescherming tegen de zon bereikt men met een creme met minimaal beschermingsfactor 15+. 
Hogere bescherming wordt geadviseerd op dagen dat het zonnig is en je veel buiten bent. 

Ins and outs Injectables

05.03.2019

De samenwerking tussen cosmetisch arts en schoonheidsspecialiste komt steeds vaker voor. Naast cosmetische redenen voor het toepassen van injectables, worden deze ook steeds veelvuldiger toegepast voor medische redenen. Botox kan bijvoorbeeld een uitstekende oplossing zijn voor mensen met migraine of overmatig zweten.

De meest bekende injectable is dan ook botox. De werkzame stof hierin is botulinetoxine, deze stof vermindert de spieractiviteit. Dit is dus geen filler. Deze vorm wordt het meest toegepast bij de “gummy smile” waarbij de hefspier van de bovenlip te hard werkt, migraine, overmatige transpiratie en een vermoeide uitdrukking.

Wanneer iemand wil gaan beslissen botox/fillers te gaan laten injecteren adviseert de arts zelf u om op de volgende aspecten te letten; klikt het goed met de arts die u behandeld en voelt het contact tussen u en de arts goed en het is belangrijk dat de beslissing weloverwogen is dus ga niet overhaast van start.

Fijne lijntjes, rimpeltje of groefjes worden veroorzaakt t door het samentrekken van spieren in het gelaat. Sommige mensen geven van nature ongewild een boze uitdrukking of komen moe over. Dit kan veroorzaakt worden door voorhoofdrimpels of weinig natuurlijke vulling rond de ogen. Dit kan heel mooi opgelost worden door middel van injectables, deze zijn vrijwel pijnloos. De meest bekende merknaam van deze injectables is Botox (botuline toxine) deze zorgt voor het verslappen van de spieren. Daarnaast zijn andere A-kwaliteit merknamen; Dysport, Azzalure, Allergan en Bocouture.

De arts kan u adviseren wat de meest natuurlijke uitstraling geeft in uw gelaat en deze zal dan ook in overeenstemming met u de juiste methode kiezen. Het is dus ook belangrijk dat de arts kijkt naar het totaal plaatje van uw gelaat en hier zal de arts zijn keuze op hanteren. Tevens wordt er verwacht dat er in de toekomst nieuwe injectables op de markt zullen komen. Een mix van Hyaluronzuur en aminozuren wordt dan ook verwacht.

En tot slot om de klant zo natuurlijk mogelijk de deur uit te kunnen laten gaan, kan er wat minerale make up gebruikt worden die de aanwezige roodheid netjes zal verbloemen. Op deze manier is er dus sprake van een minimale downtime. Pas na een week is het resultaat volledig zichtbaar en de injectables blijven ongeveer 3 tot 4 maanden aanhouden. Wanneer Botox vaker toegepast wordt, kan de behandeling uitgesteld worden naar 5 tot 9 maanden.

Wat moet je weten over definitief ontharen!

01.10.2018

Op je lichaam bevinden zich ongeveer 100.000 haren. De meeste daarvan zitten gelukkig op je hoofd, maar sommige bevinden zich op plekken waar je minder blij mee bent. Puilt jouw badkamer inmiddels uit van de scheermesjes, pincetten, harsstrips en ontharingscrèmes? Dan is het tijd voor een meer permanente oplossing! Laat de herfst nou het pérfecte moment zijn om dit ‘probleem’ aan te pakken.

IPL rekent af met haar
‘IPL’ staat voor ‘Intense Pulsed Light’ en is hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Dit apparaat vernietigd door een lichtflits de haarwortel, waarna er geen haar meer uit kan groeien. Alle plaatsen waar overbeharing optreedt zijn te behandelen: oksels, bikinilijn en benen, en voor de mannen de rug en de nek.

Behandelingen
Gemiddeld zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig, waarmee 80 tot 90% haarvermindering kan worden bereikt. Elke haar bevindt zich in een andere fase en alleen degene die zich in de groeifase bevinden, kunnen verwijderd worden. Hierdoor zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

Perfect in de herfst!
Het is geschikt om te starten met IPL in de herfst. Waarom? Je benen zitten verstopt in een lange broek en hierdoor komt er geen zonlicht op de huid. Zonlicht kan namelijk zorgen voor pigmentvlekken. Het is dus verstandig om de zonnebank en eventuele vakanties te vermijden na een IPL-behandeling. Harsen en epileren is ook niet aan te raden. Scheren wel, maar wie wil dat nog na deze pijnloze permanente oplossing?

Kies jij voor IPL?
De hoeveelheid haargroei en de locatie van het haar is voor iedereen verschillend. Het is dan ook verstandig om je goed te laten informeren. Dermatologisch huidspecialiste Daniëlle van Mulukom van Beauty Planet adviseert je graag over de mogelijkheden van IPL. ‘Kom gerust langs voor een intakegesprek!’, aldus Daniëlle. Beauty Planet is een kliniek voor de aanpak van huidproblemen als acne, littekens, rosacea, couperose en pigment. Ook kun je er terecht voor permanente make-up en huidverbetering.

 

Acne? Jij niet!

16.05.2018

Acne is een vervelende en veel voorkomende huid­aandoening die je leven behoorlijk kan beïnvloeden. Hoewel veel mensen denken dat acne een typische puberaandoening is, komt acne ook vaak voor bij volwassenen. De grote vraag is nu: hoe kom je ervan af?

Als je hormoonhuishouding verandert, wordt de huid dikker en vermeerdert de talgklierproductie. De leefomgeving voor bacteriën op de huid wordt aantrekkelijker en daardoor ontstaat acne. Als je acne effectief te lijf wilt gaan, is het verstandig om samen te werken met een huidtherapeut. Zij kan jouw huid analyseren en gericht behandelen en jou bovendien adviseren over een passende thuisbehandeling. Met acnetherapie behandelt de huidtherapeut alle vormen van acne en acnelittekens.

Dagelijks onderhoud
Als je bij Beauty Planet komt, krijg je eerst een uitgebreid intakegesprek waarin huidtherapeut Kim Haakman jouw huidprobleem analyseert. Op basis hiervan stelt zij een behandelplan op. Kim: ‘Als basisregel stel ik altijd dat de klant ook thuis start met huidverzorging met pHformula. Alleen op deze manier kunnen we de acne effectief aanpakken. Het is net als met tanden poetsen. Als je dat niet dagelijks thuis doet en alleen vertrouwt op de tweejaarlijkse controle van de tandarts, dan gaat je gebit snel achteruit. Door je huid thuis dagelijks te verzorgen en dat te combineren met behandelingen bij de huidtherapeut krijg je de acne onder controle.’

pHformula
De huidtherapeut past verschillende methoden toe om jouw acne te behandelen. Eén daarvan is met de behandelingen en producten van pHformula, waarmee de acne snel onder controle te krijgen is. Het vermindert de littekens van acne, talgophopingen en puistjes en de huid wordt zichtbaar egaler. De resurfacing peelings verminderen het risico op acne-littekens en revitaliseren de huid.

Microneedling
De Dermapen is de nieuwste techniek van microneedling. Het is een behandeling waarbij met fijne naaldjes kleine kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Dit heeft als doel, dat de huid zich van binnenuit op een natuurlijke manier gaat herstellen. Door de huid in de diepte te activeren komen er groei en helende factoren vrij die onder andere collageen aanmaak stimuleren. Hierdoor kunnen acne­littekens worden verminderd.

Wat is acne?

Acne is een aandoening van de talgklieren in de huid waardoor mee-eters en puistjes ontstaan. Acne komt vooral voor waar veel talgkliertjes zitten, zoals op het gezicht, hals, borst, bovenrug en bovenarmen.

Onze topper Kim, 10 jaar in dienst!

01.04.2019

De kracht van Dermapen!

31.01.2019

In de jaren tachtig werd ontdekt dat het aanbrengen van minuscule gaatjes in de huid helpt om de huidbarriere te doorbreken en zo werkstoffen dieper in de huid te brengen. 
De micro gaatjes zorgen daarnaast voor een versnelde huidvernieuwing en dus huidverbetering en huidverjonging. 

Needeling heeft een tweeledig effect op de huid: celregeneratie van binnenuit en werkzame stoffen van buitenaf. 
Door het maken van kleine micro perforaties in de huid treed een natuurlijk herstelmechanisme op. 
Hierdoor worden elastine en collageen aangemaakt. 

Het resultaat van de behandeling is een vollere huid door collageenaanmaak in de diepere huidlaag, een betere huidteint en poriën worden fijner. 
De behandeling wordt vooral ingezet voor huidversteviging, vermindering van rimpels en het verminderen van zonschade. 
Ook bij het verzachten van littekens en het verminderen van pigmentproblemen worden mooie resultaten behaald.

Hoe snel een huid na de behandeling hersteld is afhankelijk van de leeftijd, leefwijze en huidconditie van de cliënt. 
Daarom wordt door Beauty Planet geadviseerd om voor het beste resultaat de huid eerst met een resurfacing behandeling in conditie te brengen, voordat microneedeling wordt gedaan. 

Er moet gerealiseerd worden dat de huid na microneedeling tot 200x meer opnamevermogen heeft en het dus van essentieel belang is goed de thuisadviezen van 
onze huidspecialisten op te volgen. 

 

 

Zonder zonschade de zomer door!

12.07.2018

Zon hebben we nodig om te kunnen bestaan. Zonlicht geeft ons energie en verbetert ons humeur. Maar te veel zon is schadelijk en vraagt dus om bescherming. Zon verstandig en kies de juiste zonbescherming!

Vormen van zonschade
Huidveroudering
Ouderdomsvlekken
Couperose en rosacea
Poikyloderma van Civatte
Melasma (icm hormonen)
Huidkanker

Hoe kan ik mij tegen zonschade beschermen?

Tips voor het uitkiezen van zonnebrand:

1.    Zoek een zonnebrand met factor 30 of meer. Vanaf deze factor wordt 97 procent van de UVB-straling geblokkeerd. Dit is de straling die de huid kan verbranden.
2.    Kies een middel met “broad spectrum”-bescherming. Dit blokkeert naast UVB-straling ook UVA-straling. Deze straling veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering.
3.    Neem een waterafstotend middel, hierdoor blijft natte of zweterige huid langer beschermd. Alle soorten zonnebrand moeten namelijk om de twee uur opnieuw toegepast worden, in het bijzonder na het zwemmen of bij hevig zweten.
4.    Gebruik bij gevoelige huid een zonnebrand met zinkoxide of titaniumdioxide. Middelen met parfum, olies en para-aminobenzoëzuur zijn slecht voor een gevoelige huid en kunnen blijvende pigmentvlekken veroorzaken.


Tips voor zonbescherming:
5.    Laat je huid stapsgewijs wennen aan een warmer klimaat. De eerste zonnige dagen kun je het best in de schaduw spenderen, hoe verleidelijk het ook is om te gaan zonnen.
6.    Smeer jezelf een half uur van tevoren in voordat je gaat zonnen zodat de zonnebrand goed in kan trekken.
7.    Alle lichaamsdelen die direct blootgesteld worden aan de zon moeten gelijkmatig ingesmeerd worden. Spataders en recente littekens vereisen extra aandacht bij het smeren, deze plekken zijn namelijk zeer
       kwetsbaar voor de zon.
8.    Kleding beschermt beter dan zonnebrand, maar UV-straling dringt ook door textiel heen. Om er zeker van te zijn dat je kleding voldoende bescherming biedt, kun je kijken of de UV-beschermingsfactor UPF
       30 of de UV-standaard 80 op het etiket staat.
9.    Vergeet je gezicht niet in te smeren, je neus en lippen moeten zeker niet overgeslagen worden. Om je ogen te beschermen kun je een zonnebril dragen maar niet alle brillen zijn UV-bestendig. Kies dus een bril
       waarop minimaal UV 400 vermeld wordt.
10.  Vermijd het zonnen in de uren tussen 11.00 en 15.00, dit zijn de uren waarop de zon het felst is.

Behandelen van zonschade
Onze huidtherapeut van Beauty Planet Huidkliniek heeft verschillende behandelmethodes om de verschijnselen van zonschade te verminderen. Daarnaast is het ook belangrijk om de huid in goede conditie te houden. Zonschade is namelijk niet altijd meer terug te draaien, omdat er een verandering heeft plaats gevonden in het DNA van de cellen. Wanneer na de behandeling plekjes, vlekjes zijn verdwenen of minder zijn geworden, is het niet uitgesloten dat het nooit meer terug komt.  Er kunnen ook vlekjes of plekjes ontstaan door schade die we in onze jongere jaren hebben opgelopen. 

Kom voor een intakegesprek bij onze huidtherapeut langs om te laten beoordelen of ze iets voor u kan betekenen. 

Rosacea: Goed te behandelen

18.04.2018

Als je last hebt van rosacea, wil je graag een behandeling die écht werkt. Je kunt natuurlijk bij de drogist crèmes kopen, maar vaak kom je bedrogen uit, heb jij je suf betaald én heel wat tijd verloren. Maar rosacea is echt goed te behandelen, als je de juiste hulp zoekt.

Rosacea uit zich in roodheid, bultjes, zwellingen en gesprongen vaatjes op vooral je wangen en je neus. Het komt vooral voor bij vrouwen tussen de 30 en 50 jaar, en hoewel de aandoening niet besmettelijk is, kun je er veel last van hebben. Dat geldt ook voor acne, dat niet alleen voorkomt bij pubers, maar ook op latere leeftijd een probleem kan zijn. Gelukkig kun je er wat aan laten doen.

Huidverbetering
De huidtherapeuten van Beauty Planet maken bij de aanpak van rosacea en acne gebruik van de producten van pH Formula. Die verbeteren de conditie en uitstraling van de huid, zonder dat je chirurgische ingrepen hoeft te ondergaan. pH formula is de eerste farmaceutische / cosmetische productlijn waarbij de behandelingen en formules worden ondersteund door de wetenschap en de expertise die gebaseerd is op meer dan 30 jaar ervaring. Het innovatieve skin-resurfacingsysteem heeft actieve werkstoffen van farmaceutische oorsprong. Deze behandelingen richten zich op het vanuit de kern oplossen van hardnekkige huidproblemen. Het uiteindelijke resultaat van een skin-resurfacingbehandeling is na een maand zichtbaar. Zo wordt je gezicht weer mooi!

Beauty Planet viert haar 15 jarig bestaan!

24.09.2018

6 Oktober - Open dag van 10:00 tot 14:00 uur.

Tijdens deze open dag zijn er diverse acties, aanbiedingen, demonstraties, drankjes, hapjes en een leuke goodiebag.

Kom gezellig langs!

WIJ NODIGEN U VAN HARTE UIT OP ONZE RECEPTIE!
Wij zien u graag op onze receptie van 14:00 - 16:00 uur.
Dan proosten we op uw gestelde vertrouwen in Beauty Planet.
Onze dank!

OPEN DAG BEAUTY PLANET
U kunt zich opgeven voor een gratis Slimline met Straight Away voedingsadvies.
Wij zoeken ook nog 1 model voor permanente make-up eyeliner van €299,00 voor €199,00 euro!

Daarnaast hebben we nog verschillende top acties zoals:
# Permanente make-up van €299,00, nu voor €250,00 euro!
# Definitief ontharen oksels nu voor €25,00!

Tot slot hebben we nog een super actie:
Op alles wat u op die dag koopt, boekt, en online bij ons boekt, krijgt u 15% KORTING!

Wij zien u graag!

Wonderen zitten niet in een potje!

29.11.2018

Wonderen bestaan misschien wel, maar deze zitten nooit in een potje. 
Wel kunnen we bij Beauty Planet veel betekenen in huidverbetering met onze producten en behandelingen. 

Wanneer is een product wonderbaarlijk voor iemand en wat verwacht u als klant?
Afhankelijk van huidprobleem is het juiste product selecteren altijd al een kunst geweest, iedere huid is uniek en reageerd anders op werkstoffen. 
Hiervoor is het belangrijk dat de specialist de producten goed kent, maar nog belangrijker is dat de werkelijke de behoefte van u als klant duidelijk is. 
Bij Beauty Planet wordt ook altijd eerst een thuisverzorgings plan gemaakt en daar worden de juiste behandelingen op aangepast, voor het mooiste resultaat!

‘Liefde voor: peptiden!’
Met het oog op wonderbaarlijke producten die in staat zijn om doeltreffend en snel resultaat te leveren. 
Er zijn veel werkstoffen die de huid kunnen onderhouden en voeden maar qua gezonde wederopbouw van de huid is er weinig keus. Maar de enige keuze die er is, zijn dan ook peptiden!
Bij Beauty Planet werken we graag met diverse peelings op basis van zuren, dat is algemeen bekend.
De opperhuid wordt hiermee gezonder doordat de hoornlaag wordt verdund. Met als doel het opbouwen van een nieuwe, gezonde huidlaag.
Als je bent ‘uitgepeeld’ en het resultaat wilt onderhouden of de huid juist wilt herstellen, voeden of opnieuw een gezonde opperhuid wilt opbouwen zijn peptides en vitamines nodig. 

‘Peptiden zijn op retinol na de meest bewezen werkstoffen’
De opmars van peptiden kun je niet meer omheen. Peptiden zijn huididentieke werkstoffen die goed getolereerd worden. Inmiddels zijn er vele soorten peptiden die met succes zijn toegepast in cosmetica en de resultaten liegen er niet om. Wie een gezonde opperhuid wil en daarbij waarde hecht aan een gezonde huidbarrière, stevigheid, volume en optimale genezing van de huid bij bijvoorbeeld littekens of acne, kan zijn lol niet op. Peptiden zijn fijn-moleculaire eiwitten die zich binden aan huideigen proteïnen waardoor ze snel en doeltreffend hun werk kunnen doen. Inmiddels ben ik niet de enige die de waarde van peptiden in ziet: de komende jaren zullen we met veel producten op basis van peptiden te maken krijgen. Peptiden zijn op retinol na de meest bewezen werkstoffen waar veel wetenschappelijke rapporten over zijn geschreven. Het merk pHformula maakt hier duidelijk gebruik van en heeft specifieke ‘Peptide Ointments’ geproduceerd die zich focussen op antioxidatie, rimpelvermindering en het verstrakken van de huid.

 

Nieuwe Pigmentbehandeling bij Beauty Planet

18.06.2018

Me-line is een pigment behandeling voor het zogenaamde “moeilijke pigment”, dat wil zeggen melasma of pigment dat moeilijk op andere therapiee╠łn reageert.
ME-line is een kuur van 4 maanden waarmee je het pigment dramatisch kunt verminderen.
De kuur bestaat uit twee masker behandelingen en een thuispakket.
Het thuispakket bestaat uit een therapeutisch dag- en nacht product, een hyaluronzuur product,en een thuismasker.
Bij zware pigment problemen wordt de behandeling versterkt met microneedling therapie.

Een mooie huid, ook in de winter

30.01.2018

In de winter kan je huid behoorlijk te lijden hebben onder de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten. Niet alleen de pigmentvlekken die je deze zomer hebt opgelopen vallen extra op, ook is je huid schraal en kan het rood zijn door verwijde bloedvaatjes: couperose. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf.

Alhoewel couperose een volkomen onschuldige aandoening is, kun je je behoorlijk gaan storen aan die ontsierende rode, spinnenwebachtige lijntjes op je wangen, neus en kin. Wat je ziet zijn de uiteinden van de bloedvaatjes die hun natuurlijke elasticiteit verloren hebben. Het lijkt alsof je continu bloost en wanneer er niets aangedaan wordt, is de kans groot dat je er in de loop der tijd alleen maar meer last van krijgt. Couperose gaat namelijk niet meer over.

Gelukkig is er wel wat aan te doen. ‘Met behulp van onze nieuwste KTP-vaatlaser kan couperose snel en effectief verwijderd worden’, vertelt Danielle van Mulukom van Beauty Planet. ‘Met de laser kan er uiterst nauwkeurig gewerkt worden. De behandeling is niet vervelend en het resultaat is direct zichtbaar. We adviseren overigens voor thuisgebruik wel een speciale couperosecrème. Het maakt je huid onder andere beter bestand tegen klimaatwisselingen en vermindert de rode vlekjes aanzienlijk.’

Laser en peeling
De KTP laser kan ook worden ingezet om pigmentvlekken mee te behandelen. ‘Het apparaat zendt een laserstraal uit die door het pigment wordt opgenomen’, vervolgt Danielle haar verhaal. ‘Hierdoor wordt het pigment in de vlekken kapotgemaakt. Afhankelijk van de klacht adviseren we ook wel eens een peeling. Onze PH Formula is een krachtige behandeling tegen pigmentvlekken. Het verwijdert pigmentophopingen in de huid en gaat nieuwe ophopingen tegen. De zichtbare resultaten zijn optimaal met een minimaal risico. Om nieuwe vlekken te voorkomen, is het wel raadzaam om je huid goed te beschermen met een zonnecrème met de juiste factor. Denk daarbij niet alleen aan je gezicht, maar ook aan je handen. PH Formula kan verder ingezet worden bij rosacea. Dit is heel uniek!’


AFSPRAAK MAKEN MET BEAUTY PLANET

Naar afspraken pagina