Botox

Botox wint al een aantal jaren flink aan populariteit en wordt voor steeds meer doeleinden ingezet.


Ook mannen weten steeds vaker de weg naar een botox-behandeling te vinden. Jammer genoeg doen zich nog veel onzinverhalen op het internet de ronde, wat sommige mensen ervan weerhoudt om een behandeling te ondergaan. Volledig onterecht, want een behandeling met botox is eenvoudig en heeft een groots effect. Voorwaarde is wel dat een behandeling met botox wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde arts.

Over onze behandeling

Beauty Planet Huidkliniek werkt uitsluitend samen met gespecialiseerde artsen van Natuurlijk Jong. Met ruimschoots aantoonbare ervaring op het gebied van botox-behandelingen. Door botox gedoseerd in te zetten tijdens een behandeling, wordt de spier niet geheel ‘plat’ gelegd. Hierdoor is het resultaat veel natuurlijker en ziet uw huid er jong en stralend uit. Botox wordt ingezet voor dynamische rimpels die veroorzaakt worden door samentrekking van spieren. Ze worden ook wel expressierimpels genoemd. Bij statische rimpels (die altijd zichtbaar zijn) worden veelal fillers gebruikt. Deze filler vult als het ware de rimpel van binnenuit op.

Wat is en doet botox?

Botox is een afkorting van botuline toxine; een eiwit dat de zenuwen die spieren aansturen tijdelijk verlamt. Veel mensen kennen botox alleen als een anti-rimpelbehandeling, maar botox kan ook voor medische doeleinden worden ingezet. Voor esthetisch gebruik zijn de bekendste zones de fronsrimpel (tussen de wenkbrauwen), voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Andere effectieve behandelingen zijn bijvoorbeeld het kuiltje in de kin, de lijntjes rondom de neus en afhangende mondhoeken. Door een botox-inspuiting trekt de spier tijdelijk minder krachtig samen.

Hierdoor worden rimpels zichtbaar minder of verdwijnen zelfs. Het effect van botuline toxine is echter niet blijvend, want na een periode van drie tot vier maanden herstelt de spier zich weer en zal de behandeling herhaald moeten worden.

De cosmetische doeleinden van botox zijn bij velen bekend, maar wist u dat botuline toxine ook voor allerlei medische doeleinden wordt gebruikt? Als u last heeft van overmatig zweten in het okselgebied (axilaire hyperhidrosis), aanhoudende migraine of tandenknarsen (bruxisme), dan kan botox zeker een uitkomst bieden! Injecties met botuline toxine kunnen de klachten aanzienlijk verminderen en de kwaliteit van uw leven verbeteren.

Botox tegen migraine

Migraine kan een enorme impact hebben op uw leven. Klachten als misselijkheid en overgevoeligheid voor geluid en licht gaan gepaard met hevige aanvallen van hoofdpijn. Herkenbaar? Wellicht bent u één van de ruim 3 miljoen mensen in Nederland die last heeft van deze aandoening. In veel gevallen wordt de pijn slechts gedeeltelijk bestreden met pijnstillers, terwijl migraine wel degelijk goed te behandelen is met botuline toxine. Maar liefst 75 % van de patiënten bij KNAP Institute hebben aangegeven verbetering te ondervinden na de botox-behandeling tegen migraine.

Hoewel migraine wordt gezien als één van de meest invaliderende chronische ziekten, wordt er in maar weinig gevallen een goede oplossing geboden. Vaak worden er verschillende medicijnen voorgeschreven door huisartsen, die niet het gewenste effect hebben. Botox is nog een vrijwel nieuwe en onbekende behandeling tegen migraine en (spannings)hoofdpijn, maar heeft zijn effectiviteit al bewezen. Op essentiële punten zorgt de botox ervoor dat de spieren zich ontspannen. De migraine zelf gaat er dus niet van over, maar het aantal aanvallen wordt aanzienlijk minder en de intensiteit van de migraine wordt minder heftig.

Botox tegen tandenknarsen

Tandenknarsen (ook wel bruxisme genoemd) is een vervelende aandoening die veel voorkomt. Vaak gebeurt tandenknarsen onbewust tijdens de slaap en heeft u het zelf niet in de gaten. Bij langdurig tandenknarsen kan er slijtage ontstaan aan tanden en kiezen. Dit heeft zowel pijnlijke als cosmetische gevolgen. Tandenknarsen is goed te behandelen met botox, want botox geeft de spier rust.
Alvorens de behandeling wordt gestart, dient uw tandarts wel te hebben vastgesteld dat de kaakstand niet de oorzaak is van het knarsen.

Tandenknarsen (bruxisme) is een lastig probleem, dat de tanden vroegtijdig overmatig kan verslijten waardoor het gebit ernstig kan beschadigen. Omdat tandenknarsen vaak ’s nachts gebeurt, kan er veel spanning en pijn in de kaak, nek- en hoofdpijn en vermoeidheid ontstaan. Tandenknarsen komt regelmatig voor bij jonge kinderen, maar ook bij volwassenen. In sommige gevallen kan het spontaan weer verdwijnen, maar de klachten kunnen ook aanhouden. Er kunnen diverse oorzaken zijn voor tandenknarsen zoals stress, slaapstoornissen, roken, drugs of alcoholgebruik. Er zijn ook aanwijzingen dat een onbewuste hersenactiviteit zorgt voor het krachtig over elkaar schuiven van tanden en kiezen.

Kosten

De kosten van een botox-behandeling wordt vooraf in een intake gesprek uitvoerig met u besproken. Zo weet u precies waar u aan toe bent.


Nieuw bij Beauty Planet: de Sparkpro! Met veel trots en enthousiasme presenteren wij dit 2 in 1 systeem dat een diode laser en IPL in één combineert.

 
 
De Spark Pro laser is een apparaat wat beschikt over twee verschillende lasersystemen, een IPL en een 808 nm Diodelaser. Dit zijn de meeste gewilde technologieën op het gebied van laser & licht en staan ook bekend als de gouden standaard.
 
Met deze laser kunnen we meer dan 20 verschillende huidaandoeningen en huidproblemen aanpakken. Snel, veilig en effectief en in de meeste gevallen met weinig tot geen downtime, oftewel hersteltijd. Onze laserspecialisten kunnen jou helemaal op maat adviseren welke behandeling jouw huid een echte boost kunnen geven. 
 
Wat kunnen we allemaal met de Spark Pro laser?
 
Anti-aging/ huidverjonging
Permanente ontharing
Pigmentvlekken verwijderen
Ontsierende vaatjes verwijderen
Algehele roodheid verminderen
Actieve acne verminderen

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.