Fillers

Dankzij fillers kan het gezicht weer haar volume terugkrijgen en worden rimpels minder hard en zichtbaar.


Als we ouder worden, dan zie je dat ook aan ons gezicht: er ontstaan rimpels, de huid wordt slapper en verliest haar volume. Hierdoor kan ook uw mimiek veranderen. Met fillers kunnen die specifieke plekken behandeld worden, zodat het volumeverlies als het ware wordt opgevuld. Huidverzakkingen en rimpels kunnen door het toepassen van fillers uitgesteld en in sommige gevallen zelfs voorkomen worden. Bij KNAP Institute wordt gewerkt met meerdere soorten fillers: hyaluronzuur (merken Restylane en Emervel), calciumhydroxyapathiet (merk Radiesse) en poli-l-melkzuur (merk Sculptra).

Ziet u er boos of moe uit?

Ons gezicht wordt op verschillende manieren ouder en dat heeft diverse oorzaken. Iemand met een voller gezicht, zal er langer jong blijven uitzien. Een mager gezicht maakt vaak iets ouder. Een vermoeid gezicht kenmerkt zich door donkere kringen onder de ogen en een horizontale wenkbrauwstand. Prominente fronslijnen en naar beneden gekrulde mondhoeken geeft het gezicht een boze uitdrukking. Schaduwen in ons gezicht, verzakkingen en slijtage van het skelet maken het gezicht ouder. Fillers kunnen juist die plekken opvullen, zodat u op een natuurlijke manier een jonge, stralende en vriendelijke uitstraling krijgt.

Facelift zonder operatie

Een volumeherstellende behandeling met fillers kan ingezet worden voor onder andere uw lippen, wallen, mondhoeken en wangen. Fillers worden door middel van injecties met gewone naalden en/of een canule (holle naald) geïnjecteerd op de te behandelen plekken. De ingebrachte gel zorgt er op de strategische plekken voor dat de huid meer volume krijgt. Bovendien houdt de huid meer vocht vast en ziet er instant voller uit. Hierdoor vervagen rimpels of verdwijnen soms zelfs. Dokter Maarten werkt uitsluitend met veilige fillers op basis van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die dus ook goed door het lichaam wordt geaccepteerd.

Gebruik van canule

Fillers worden op bepaalde plekken ingebracht met een canule in plaats van een gewone naald. Het gebruik van de canule heeft belangrijke voordelen. Het stompe puntje zorgt ervoor dat er geen weefsel of bloedvaatjes beschadigd raken. Met de canule kan bovendien een groter gebied van het gezicht opgevuld worden en de kans op blauwe plekken wordt geminimaliseerd. Doorgaans is de behandeling met een canule ook minder pijnlijk dat bij het gebruik van een naald.

Verschillende fillersoorten

De cosmetisch arts bij Beauty Planey Huidkliniek gebruiken drie soorten fillers: hyaluronzuur, sculptra en radiesse. Hyalonzuur is een kleurloze gel en lichaamseigen stof, die goed door de huid wordt opgenomen. De gel lost na een bepaalde periode volledig op, waardoor het effect van de behandeling ook verdwijnt. Hyaluronzuur wordt geadviseerd voor cliënten die de behandeling voor het eerst ondergaan. Sculptra is een filler die langzaam opkomt door de vorming van collageen door eigen cellen. Radiesse is geen hyaluronzuurfiller, maar werkt wel op dezelfde manier. Na een injectie in de huid stimuleert Radiesse plaatselijk de aanmaak van collageen. In één behandeling kan veel volume worden aangebracht in het gezicht, net zoals bij de liquid facelift behandeling.

Hyaluronzuurfillers zijn er van vele merken en verschillende diktes. Rond het jukbeen en bij de slapen worden de dikkere gels toegepast. De dunnere varianten worden gebruikt voor lippen, plooien en fijne lijntjes. De dunste gels worden gebruikt voor huidverbeterende behandelingen zoals mesotherapie.

Na de behandeling

Het herstel na een behandeling met fillers verloopt over het algemeen vrij snel. U dient uw huid echter wel op de juiste manier te verzorgen voor een optimaal resultaat. Een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden:

- Na de behandeling kan de huid vaak gevoelig zijn en rood worden. Probeer de huid zo min mogelijk aan te raken en zeker niet krabben of wrijven! In sommige gevallen ontstaan er lichte zwellingen en kleine blauwe plekken. Deze zullen echter binnen een paar dagen weer wegtrekken.
- Vermijd (overmatige) blootstelling aan zon of UV-straling. Bescherm uw huid tenminste met een zonnebrandcrème met sunblock.
- Gebruik geen make-up en parfum tot ten minste 10 uur na de behandeling.
- Stel uw huid niet bloot aan extreme temperaturen gedurende één week na de behandeling, zoals in een sauna, onder de zonnebank of in een stoombad.
- Pijnstillers als ibuprofen of aspirine kunnen een stimulerend effect hebben op blauwe plekken. Om die reden worden deze afgeraden. Wilt u toch gebruik maken van een pijnstiller, dan wordt paracetamol
geadviseerd.

Kosten

De kosten van een botox-behandeling wordt vooraf in een intake gesprek uitvoerig met u besproken. Zo weet u precies waar u aan toe bent.


Wij werken samen met Natuurlijk Jong

Onze lieve collega Britt heeft een tijd lang haar passie gedeeld tussen twee klinieken.
Per 1 november gaat zij dit avontuur verder aan bij Beauty Planet.
Maar dit betekend niet dat Natuurlijk Jong helemaal uit beeld is.
De artsen van Natuurlijk Jong worden onze cosmetisch artsen, wat betekend dat wij iedereen door zullen sturen voor de behandelingen van injectables, ooglidcorrecties en andere huidverbeterende behandelingen.
 
Kijk voor meer informatie op de website van Natuurlijk Jong: www.natuurlijkjong.nl
 

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.