Ongewenste haargroei

Beauty Planet Huidkliniek heeft veel ervaring met het behandelen van alle denkbare vormen van ongewenste haargroei


Normale beharing
Normale beharing wordt in de westerse wereld vaak niet op prijs gesteld en wordt vaak verwijderd door middel van traditionele ontharingstechnieken, zoals scheren en harsen. Wanneer deze ontharingstechnieken als nadelig worden ervaren, wordt meestal gekozen voor definitieve ontharing.

Hirsutisme
Bij vrouwen kan haargroei optreden op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen, dit heet hirsutisme. De beharing verschijnt dan op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben: op de bovenlip, wangen, kin, hals, rond de tepels, op de borst, de rug en de buik. De meest voorkomende oorzaak van hirsutisme is een overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid mannelijke hormonen (androgenen). Dit is een onschuldige vorm van hirsutisme. Sommige vrouwen met hirsutisme hebben een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed.

Hypertrichose
Hypertrichose is een vorm van overmatige haargroei op plekken waar deze normaal gesproken niet voorkomt. Er kunnen haren verschijnen in het gezicht, bij de slaap. Haren op de arm kunnen langer worden en in aantal toenemen. Onderbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard. Er zijn diverse vormen van hypertrichose met verschillende oorzaken.

Transseksualiteit
Tijdens een detransseksualisatieproces is, zowel bij de man/vrouw als bij de vrouw/man transseksuelen, om verschillende redenen permanente ontharing gewenst. Definitieve ontharing van het gelaat, lichaam, genitaalzone en huidtransplantaat zijn hiervan voorbeelden waarvoor men terecht kan bij Beauty Planet Huidkliniek.

De huidtherapeut is opgeleid om de diverse beharingsvormen te herkennen en zo nodig terug te verwijzen naar de huisarts. Soms is het gewenst eerst een lichamelijke oorzaak door de arts uit te laten sluiten alvorens te starten met de behandeling.

Welke behandelingen kan ik hier tegen ondergaan?

▪︎ IPL ONTHARING

▪︎ ELEKTRISCHE EPILATIE

Worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?

De behandelingen vallen onder de vergoeding van onthaartherapie. Je dient in ieder geval aanvullend verzekerd te zijn om voor vergoeding van onthaartherapie in aanmerking te komen. De zorgverzekeraar kan je precies vertellen welke rechten op vergoeding jij hebt.


Wij werken samen met Natuurlijk Jong

Onze lieve collega Britt heeft een tijd lang haar passie gedeeld tussen twee klinieken.
Per 1 november gaat zij dit avontuur verder aan bij Beauty Planet.
Maar dit betekend niet dat Natuurlijk Jong helemaal uit beeld is.
De artsen van Natuurlijk Jong worden onze cosmetisch artsen, wat betekend dat wij iedereen door zullen sturen voor de behandelingen van injectables, ooglidcorrecties en andere huidverbeterende behandelingen.
 
Kijk voor meer informatie op de website van Natuurlijk Jong: www.natuurlijkjong.nl
 

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.