Dokter K Dermal Health Care

een medi-cosmeceutisch merk, dat als pionier in de wetenschap achter optimale gezondheid van de huid staatTegenwoordig hebben 3 op de 4 consumenten last van een verslechterde huidbarrièrefunctie. De moderne leefstijl is de hoofdoorzaak van ontstekingsreacties, een gevoelige huid en veel ernstige huidaandoeningen.

Het assortiment van DrK Dermal Health Care bestaat uit een unieke mix van actieve producten, die een gevoelige huid helpt te voorkomen, effectief herstelt en voor een optimale huidgezondheid zorgt. De premium serium behandelen de belangrijkste huidproblemen, zoals acne, hyperpigmentatie, veroudering en een gevoelige huid. 

Alle producten in het assortiment van DrK zijn bedoeld om de microbiële en fysieke barrièrefunctie van de huid te verbeteren, waardoor de huid wordt versterkt. Het assortiment heeft een prebiotische aanpak, omdat het de groei van nuttige bacteriën met ontstekingsremmende eigenschappen verhoogt. Daarnaast heeft het ook probiotische effecten, omdat het de barrièrefunctie, het immuunsysteen en de microbiotica-balans versterkt.

Wie is het gezicht achter Dokter K?

Dr. Juanita Kilian is een vooraanstaand farmaceut met een master in dermaceutische productontwikkeling aan de universiteit van Zuid-Afrika. Ze heeft bij deze universiteit onderzoek gedaan naar de technologie van ‘’Transdermal Delivery Systems’’ en heeft hierbij unieke formuleringen ontdekt! Deze onderzoeken hebben grote invloed op de ontwikkeling van DrK Dermal Health Care.

Gedurende haar carrière heeft Juanita in meerdere landen gewerkt en geleerd om zo haar kennis te optimaliseren. Onder andere in Zuid-Afrika, Engeland, Scandinavië, Rusland en verschillende delen van Europa. Ze heeft hierbij samengewerkt met diverse internationaal bekende dermatologen, plastische- en esthetische chirurgen. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar de meest recente dermaceutische scheikunde. Daarnaast houdt Juanita zich bezig met technologieën met betrekking tot de ontwikkeling van effectieve huidverbeterende producten en behandelingen. Dr. Juanita Kilian is ook onderzoeker en auteur van de meest erkende en invloedrijke lesmaterialen ter wereld en ze heeft eerder gewerkt voor Nimue.

Tegenwoordig is Juanita gevestigd in Pretoria, Zuid-Afrika en is ze directeur van CosmoPharm Product Design, een toonaangevend adviesbureau op het gebied van dermaceuticals en is ze oprichtster en ontwikkelaar van DrK Dermal Health Care.

Peptide-technologie

DrK staat bekend om diverse technologieën, waaronder peptide-technologie, maar wat zijn peptiden en wat doen ze in de huid?

Alles in ons lichaam is een continu proces van afbraak en opbouw. Wanneer eiwitten worden afgebroken in onze huid worden er peptiden gevormd. Deze peptiden worden in de huid gecombineerd met aminozuren om meer proteïne – of eiwitten te vormen. Het feit dat peptiden aanwezig zijn dient echter als een signaal dat er eiwit is afgebroken en zo weet onze huid dat deze vervangen moet worden. Onze huid ondersteunt ook de goede bacteriën door antimicrobiële peptiden te produceren. Bij blootstelling aan omgevingsinvloeden zoals luchtvervuiling, UV-straling, roken en alcohol vertraagt de productie van deze peptiden of wordt de productie niet eens in gang gezet. De producten van Dr K passen bevatten deze peptiden en bij toepassing op de huid verbinden deze peptiden met aminozuren. Op die manier worden er meer eiwitten gevormd om onze huidbarrière te versterken en ons algehele immuunsysteem te verbeteren.

Eén van de belangrijkste vitale functies van onze huidmicrobiota is het beschermen en versterken  van de huidbarrière. De DrK peptide-technologie ondersteunt deze rol met verschillende mechanismen:
- Bacteriële rivaliteit
- Immuunrespons
- Epidermale barrière-integriteit

Transdermal Delivery Systems

Onze huid herkent water als een natuurlijk molecuul en zal daardoor geen ontstekingsreactie in de huid veroorzaken. Om die reden heeft Dr K ervoor gekozen om naast de peptide-technologie, óók een ‘’Liquid Crystal Delivery System’’ toe te voegen in de producten. Zodra producten op de huid worden aangebracht zullen de actieve ingrediënten een verbinding maken met het water in onze huid. Na verloop van tijd zullen de actieve ingrediënten langzaam afgegeven worden door het vloeibare kristal. Deze verlengde afgifte vermindert de kans op gevoeligheid en geeft DrK de mogelijkheid om met hogere concentraties in de producten te werken voor een gezonde, stralende en gehydrateerde huid! Dat wil jij toch ook?


Wij werken samen met Natuurlijk Jong

Onze lieve collega Britt heeft een tijd lang haar passie gedeeld tussen twee klinieken.
Per 1 november gaat zij dit avontuur verder aan bij Beauty Planet.
Maar dit betekend niet dat Natuurlijk Jong helemaal uit beeld is.
De artsen van Natuurlijk Jong worden onze cosmetisch artsen, wat betekend dat wij iedereen door zullen sturen voor de behandelingen van injectables, ooglidcorrecties en andere huidverbeterende behandelingen.
 
Kijk voor meer informatie op de website van Natuurlijk Jong: www.natuurlijkjong.nl
 

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.