Hoe belangrijk is de pH waarde van onze huid?

04-05-2020


Zoals de meeste dingen in het leven, is balans nodig om gelukkig te zijn. En de pH waarde van je huid is een redelijk goede indicatie van hoe gelukkig - of niet - je huid is. De gezondheid van uw huid kan worden gemeten aan het beschermen van dat gezonde evenwicht in de zuurgraad. 

Kracht van de pH waarde

De pH-waarde van de huid verwijst naar hoe zuur of alkalisch het is. De zuurgraad wordt uitgedrukt met de pH-waarde. Een getal tussen 0 (zuur) en 14 (alkalisch). Hoe zuurder een oplossing (bijv. een citroen pH 2), hoe lager de pH-waarde. Ook de huid heeft een pH-waarde. Deze zien we het liefst tussen de 4.5 en 5.5. Een beetje zuur dus. Bij een onrustige huid wordt vaak een wat hogere pH-waarde gemeten, van 6 of hoger. 

Beoordeel jezelf nu in de spiegel en beslis ‘Ah! Mijn huid is vandaag een 6!' Dit is niet de meest nauwkeurige manier om de pH te beoordelen, maar je huid kan je wel vertellen wanneer hij niet tevreden is. Het komt veel vaker voor dat uw huid te alkalisch is en de tekenen hiervan zijn droogheid en gevoeligheid, zelfs eczeem en ontsteking in extremere gevallen. Wanneer de huid te alkalisch is, heeft het een verminderd vermogen te beschermen. Volgens studies ontwikkelden degenen met een meer alkalische buitenste huidlaag meer fijne lijntjes en waren ze vatbaarder voor beschadiging door de zon dan mensen met een zure huid.

Nogmaals, het is zeldzamer dat de huid te zuur is, maar als het toch gebeurt, kunt u puistjes, roodheid en ontsteking krijgen. Maar de pH-waarde van uw huid kan in evenwicht worden gehouden met kleine aanpassingen in uw dieet en uw huidverzorgingsregime.

Het belang van voeding en de pH van je huid

We weten dat ons lichaam voedsel nodig heeft voor onze stofwisseling. Zodra een levensmiddel wordt verwerkt of geabsorbeerd, laat het een zuur of alkalisch residu achter. Gewoonlijk laten eiwitten en koolhydraten een zuur residu achter en groenten en fruit een alkalisch residu. Zuur voedsel heeft niet noodzakelijk een zuur effect op het lichaam - citrusvruchten smaken bijvoorbeeld zuur maar zijn eigenlijk alkaliserend. Het is dus belangrijk om de aard van het voedsel dat u regelmatig eet te begrijpen.

Zuurvormende voedingsmiddelen zijn onder meer gerst, brood, honing, champignons, haver, pasta, hazelnoten en voedingsmiddelen met veel dierlijke eiwitten zoals vlees en kaas.

Alkalisch voedsel omvat appels, bananen, broccoli, knoflook, kokos, druiven (hoewel wijn zuurder is!), komkommers, plantaardige oliën, citrusvruchten, sojabonen en spinazie.

Het ene is niet altijd beter dan het andere - er is een misvatting dat zuur voedsel slecht voor je is, omdat verwerkt voedsel bijvoorbeeld typisch zuur is, maar nogmaals, het gaat allemaal om balans. Een gezond, uitgebalanceerd dieet is de beste manier om je lichaam en huid gelukkig te houden.

En nu het huidverzorgingsgedeelte?

Er zijn enkele eenvoudige veranderingen die u kunt toepassen als uw huid er niet evenwichtig uitziet. Blijf in de regel uit de buurt van agressieve zepen en reinigingsmiddelen, die te alkalisch zijn, gebruik lauw in plaats van heet water om irritatie en uitdroging te voorkomen, controleer de ingrediënten van producten die u koopt en probeer alleen producten te gebruiken die goed pH-gebalanceerd zijn.

Herstel de pH-balans van je huid met de juiste producten

Het herstellen van de pH-balans van je huid is eigenlijk vrij eenvoudig als je eenmaal weet wat je moet doen - en wie kan je het beste adviseren over pH dan pH-formula? Wiens behandelingen zijn gebaseerd op tientallen jaren ervaring en worden gekenmerkt door producten die eenvoudig te gebruiken, multifunctioneel, uniek, wetenschappelijk, veilig en natuurlijk perfect pH-gebalanceerd zijn. 

Wij als huidspecialisten geven graag advies welke producten het meest geschikt voor u zijn. Boek nu online een vrijblijvend en gratis intake gesprek>


Nieuw bij Beauty Planet: de Sparkpro! Met veel trots en enthousiasme presenteren wij dit 2 in 1 systeem dat een diode laser en IPL in één combineert.

 
 
De Spark Pro laser is een apparaat wat beschikt over twee verschillende lasersystemen, een IPL en een 808 nm Diodelaser. Dit zijn de meeste gewilde technologieën op het gebied van laser & licht en staan ook bekend als de gouden standaard.
 
Met deze laser kunnen we meer dan 20 verschillende huidaandoeningen en huidproblemen aanpakken. Snel, veilig en effectief en in de meeste gevallen met weinig tot geen downtime, oftewel hersteltijd. Onze laserspecialisten kunnen jou helemaal op maat adviseren welke behandeling jouw huid een echte boost kunnen geven. 
 
Wat kunnen we allemaal met de Spark Pro laser?
 
Anti-aging/ huidverjonging
Permanente ontharing
Pigmentvlekken verwijderen
Ontsierende vaatjes verwijderen
Algehele roodheid verminderen
Actieve acne verminderen

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.