November, Mannenmaand


Voor we het weten vliegt November voorbij en trekken we langzaam naar de feestdagen. Maar laten we, voor zolang het duurt, nog even stilstaan bij deze maand. November is namelijk officieel de Mannenmaand. Sinds 2003 heeft ‘’Movember’’ groot en deels meer dan 1250 gezondheidsprojecten voor mannen over de hele wereld gefinancierd, om onderzoek uit te voeren naar hun gezondheidsproblemen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mannen de helft minder vaak naar de huisarts gaat, als dat een vrouw dat doet. Om deze reden sterven mannen vaker aan de meest voorkomend doodsoorzaken, wel 8 op de 10.   

Ondanks dat de gelijkheid tussen mannen en vrouwen afneemt in Nederland, en genderneutraal het nieuwe nu wordt, is dit iets dat we in de behandeling van de huid niet moeten doen. Wist je namelijk dat mannen en vrouwen een hele andere huidstructuur hebben?  

De grootste veranderingen van de mannenhuid zijn: 

- De mannenhuid is zo'n 15 à 25% dikker. 
- Mannen hebben meer haarvaatjes en zenuwuiteinden in de huid. 
- De doorbloeding van de huid is sterker. 
- De onderhuidse vetlaag is minder dik waardoor de huid sterker reageert op prikkels en is daardoor ook gevoeliger voor pijn. 
- De beharing is sterker. 
- Door de dagelijkse scheerbeurt is de PH-waarde van de huid hoger (rond de 6,5) en hierdoor minder bestand tegen bacteriën. 
- De talgproductie is hoger waardoor de huid vetter is en vatbaarder is voor acne.  
- De zweetproductie van de man is groter, door deze verdamping droogt de huid sneller uit. 
- De structuur van het bindweefsel is stugger waardoor diepere rimpels ontstaan. 

Om deze reden stellen alle huidspecialisten van Beauty Planet een persoonsgebonden behandelplan op, speciaal voor de mannenhuid, die perfect aansluit bij jouw huid. En voor de mannen die deze maand een snor hebben laten staan: B3 helpt tegen de ingroei van haartjes in het gelaat, daarnaast werkt het ook op een lange termijn voor hydratie en bescherming van de huid! Deze B3-creme haal je bij ons in de praktijk voor maar €29,50. Combineer het met een kennismakingsbehandeling voor €39,50 en krijg hierin advies van een huidtherapeut in combinatie met een behandeling. Leuk voor jezelf, maar ook leuk om weg te geven!


Nieuw bij Beauty Planet: de Sparkpro! Met veel trots en enthousiasme presenteren wij dit 2 in 1 systeem dat een diode laser en IPL in één combineert.

 
 
De Spark Pro laser is een apparaat wat beschikt over twee verschillende lasersystemen, een IPL en een 808 nm Diodelaser. Dit zijn de meeste gewilde technologieën op het gebied van laser & licht en staan ook bekend als de gouden standaard.
 
Met deze laser kunnen we meer dan 20 verschillende huidaandoeningen en huidproblemen aanpakken. Snel, veilig en effectief en in de meeste gevallen met weinig tot geen downtime, oftewel hersteltijd. Onze laserspecialisten kunnen jou helemaal op maat adviseren welke behandeling jouw huid een echte boost kunnen geven. 
 
Wat kunnen we allemaal met de Spark Pro laser?
 
Anti-aging/ huidverjonging
Permanente ontharing
Pigmentvlekken verwijderen
Ontsierende vaatjes verwijderen
Algehele roodheid verminderen
Actieve acne verminderen

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.