November, Mannenmaand


Voor we het weten vliegt November voorbij en trekken we langzaam naar de feestdagen. Maar laten we, voor zolang het duurt, nog even stilstaan bij deze maand. November is namelijk officieel de Mannenmaand. Sinds 2003 heeft ‘’Movember’’ groot en deels meer dan 1250 gezondheidsprojecten voor mannen over de hele wereld gefinancierd, om onderzoek uit te voeren naar hun gezondheidsproblemen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mannen de helft minder vaak naar de huisarts gaat, als dat een vrouw dat doet. Om deze reden sterven mannen vaker aan de meest voorkomend doodsoorzaken, wel 8 op de 10.   

Ondanks dat de gelijkheid tussen mannen en vrouwen afneemt in Nederland, en genderneutraal het nieuwe nu wordt, is dit iets dat we in de behandeling van de huid niet moeten doen. Wist je namelijk dat mannen en vrouwen een hele andere huidstructuur hebben?  

De grootste veranderingen van de mannenhuid zijn: 

- De mannenhuid is zo'n 15 à 25% dikker. 
- Mannen hebben meer haarvaatjes en zenuwuiteinden in de huid. 
- De doorbloeding van de huid is sterker. 
- De onderhuidse vetlaag is minder dik waardoor de huid sterker reageert op prikkels en is daardoor ook gevoeliger voor pijn. 
- De beharing is sterker. 
- Door de dagelijkse scheerbeurt is de PH-waarde van de huid hoger (rond de 6,5) en hierdoor minder bestand tegen bacteriën. 
- De talgproductie is hoger waardoor de huid vetter is en vatbaarder is voor acne.  
- De zweetproductie van de man is groter, door deze verdamping droogt de huid sneller uit. 
- De structuur van het bindweefsel is stugger waardoor diepere rimpels ontstaan. 

Om deze reden stellen alle huidspecialisten van Beauty Planet een persoonsgebonden behandelplan op, speciaal voor de mannenhuid, die perfect aansluit bij jouw huid. En voor de mannen die deze maand een snor hebben laten staan: B3 helpt tegen de ingroei van haartjes in het gelaat, daarnaast werkt het ook op een lange termijn voor hydratie en bescherming van de huid! Deze B3-creme haal je bij ons in de praktijk voor maar €29,50. Combineer het met een kennismakingsbehandeling voor €39,50 en krijg hierin advies van een huidtherapeut in combinatie met een behandeling. Leuk voor jezelf, maar ook leuk om weg te geven!


Wij werken samen met Natuurlijk Jong

Onze lieve collega Britt heeft een tijd lang haar passie gedeeld tussen twee klinieken.
Per 1 november gaat zij dit avontuur verder aan bij Beauty Planet.
Maar dit betekend niet dat Natuurlijk Jong helemaal uit beeld is.
De artsen van Natuurlijk Jong worden onze cosmetisch artsen, wat betekend dat wij iedereen door zullen sturen voor de behandelingen van injectables, ooglidcorrecties en andere huidverbeterende behandelingen.
 
Kijk voor meer informatie op de website van Natuurlijk Jong: www.natuurlijkjong.nl
 

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.