Retinol een onmisbaar ingrediënt

30-03-2020


We hebben allemaal het woord retinol gehoord, maar heel weinig mensen weten wat het eigenlijk betekent. Belangrijk om te weten dat het wonderen kan doen voor je huid.
 
Retinol wordt vaak gebruikt als naam voor vitamine A. Maar retinol is eigenlijk slechts één specifieke vorm van vitamine A - afgeleid van dierlijke bronnen zoals eieren, zuivel, vlees en visolie. De andere vorm is pro-vitamine A, bekend als carotenoïden en wordt aangetroffen in groenten zoals broccoli, wortels, grapefruit, zoete aardappel en pompoen.
 
Vitamine A is in vetoplosbaar, met ongelooflijk belangrijke functies voor het lichaam. Het helpt bij de reproductie van cellen en het genezen van wonden, het behouden van een goed zicht, botgroei en de gezondheid van het immuunsysteem. Het werkt als een antioxidant, bestrijdt schade aan cellen en zorgt voor de vorming en het onderhoud van uw vitale organen, inclusief uw longen en nieren. Hoewel een tekort aan vitamine A vrij zeldzaam is, kan een tekort leiden tot droge ogen, nachtblindheid, huidproblemen en zelfs spijsverteringsproblemen.

Dus waarom is retinol zo belangrijk?

Als het gaat om de gezondheid van uw huid, wordt retinol beschouwd als een magisch ingrediënt voor huidverzorging en huidgezondheid. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat retinol een huidtransformerende stof kan zijn, vooral als het gaat om anti-ageing. 

Onze huid wordt dagelijks aangevallen door onze omgeving - zon, vervuiling, stof en sigarettenrook en beïnvloeden de uitstraling en gezondheid van de huid. Retinol kan de stevigheid en elasticiteit van uw huid verhogen, fijne lijntjes en rimpels verminderen, en een hobbelige huid en een ongelijkmatige teint egaliseren.

Retinol duwt huidcellen naar de oppervlakte van de huid, om dan snel af te sterven, wat de groei van nieuwe cellen eronder stimuleert. Hierdoor krijgt uw huid nieuwe energie. Het vertraagt ​​ook de afbraak van

Behandeling van huidaandoeningen met retinol

Maar naast anti-ageing kunnen retinoïden, de synthetische vorm van vitamine A, ook worden gebruikt om ernstige acne te behandelen.

Hoe wonderbaarlijk dat ook klinkt, hoe zorgen we ervoor dat we voldoende retinol gebruiken of absorberen?

Vitamine A is in veel voeding te vinden, in dierlijke producten zoals vlees en zuivel. Maar natuurlijk eet niet iedereen vlees en zuivel, of eten we het in de hoeveelheden die nodig zijn om de voordelen voor uw huid te zien. Maar het direct aanbrengen op de huid kan meer resultaten geven.

Voeg retinol toe aan uw dagelijkse huidverzorgingsroutine

Gelukkig zijn retinol en vitamine A gemakkelijk op te nemen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. De crèmes die retinol bevatten, hebben verschillende sterktes. De sterkte die u nodig heeft, hangt af van uw huidtype en uw huidverzorging. Het is dus het beste om een ​​huidspecialist te raadplegen voordat u een retinolproduct in uw huidverzorging opneemt. 

De huidspecialisten en wetenschappers die pHformula-producten ontwikkelen, begrijpen al lang de grote voordelen van retinol.  In het bijzonder bevat de pHformula Vita A-crème pure retinol en een 24-uurs hydraterend complex, die verzorging biedt voor de verouderende huid. Retinol helpt de celregeneratie te stimuleren, fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken te verminderen, terwijl het hydraterend complex langdurige hydratatie en bescherming biedt.

Nieuw bij Beauty Planet: de Sparkpro! Met veel trots en enthousiasme presenteren wij dit 2 in 1 systeem dat een diode laser en IPL in één combineert.

 
 
De Spark Pro laser is een apparaat wat beschikt over twee verschillende lasersystemen, een IPL en een 808 nm Diodelaser. Dit zijn de meeste gewilde technologieën op het gebied van laser & licht en staan ook bekend als de gouden standaard.
 
Met deze laser kunnen we meer dan 20 verschillende huidaandoeningen en huidproblemen aanpakken. Snel, veilig en effectief en in de meeste gevallen met weinig tot geen downtime, oftewel hersteltijd. Onze laserspecialisten kunnen jou helemaal op maat adviseren welke behandeling jouw huid een echte boost kunnen geven. 
 
Wat kunnen we allemaal met de Spark Pro laser?
 
Anti-aging/ huidverjonging
Permanente ontharing
Pigmentvlekken verwijderen
Ontsierende vaatjes verwijderen
Algehele roodheid verminderen
Actieve acne verminderen

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.