Vitamines van het alfabet op jouw huid!

Vitamine A, B en C zijn super geschikt voor jouw huid.Laten we beginnen met het eerste letter van het alfabet, en tevens onze grootste fan, de A.


Vitamine A zit in dierlijke producten, zoals vlees en vleeswaren, zuivelproducten, vis en eidooier. 

Uit vitamine A wordt voor gezichtsverzorging voornamelijk Retinol gezuiverd, maar daarnaast ook polypeptiden en glycol- en melkzuur. Deze zuren helpen tegen rimpels en fijne lijntjes door de celregeneratie te helpen stimuleren. Melkzuur werkt ook tegen balanshuishouding van talgaanmaak en geeft het een lichte werking op verdeling van pigment. Producten die vitamine A bevatten mogen alleen 's avonds aangebracht worden op de huid, omdat vitamine A inactief wordt in aanraking met zonlicht en zelfs een contactallergie kunnen opwekken. Een prachtig product maar met zijn eigen gebruiksaanwijzing, vraag daarom altijd om advies bij een van onze huidspecialisten. Ondanks dat vitamine A voortkomt uit dierlijke producten, is het streven van phFormula om vegan producten te ontwikkelen. Vandaar vergen zij het melkzuur van vitamine A bijvoorbeeld uit witte kool. 

Op naar de volgende letter: B

Vitamine B3 komt voor in diverse voedingsmiddelen zoals vlees, vis, volkoren graanproducten, zaden, noten, aardappelen en groenten. Vitamine B3 bevat niacinamide.

Het voorkomt voornamelijk een beschadigde  huidbarrière. Om deze reden is niacinamide ideaal voor een gedehydrateerde en droge huid, maar juist ook bij eczeem of psoriasis. Door het TEWL (transepidermaal waterverlies) op peil te houden werkt vitamine B3 ook mooi op de elasticiteit van de huid waardoor de huid soepel blijft aanvoelen. Om deze reden is deze crème voor ieder huidtype geschikt en mag het ook overdag op de huid gebruikt worden.


Tot slot vitamine C.

Vitamine C haal je uit citrusfruit en een scala aan groenten, zoals broccoli, bloemkool en paprika. Het is goed voor je gezondheid, maar de afgelopen jaren is het hiernaast populair geworden als bestanddeel om niet alleen te eten maar in de juiste percentages en formule ook op je huid te smeren!

Vitamine C bevat (een hele mond vol:) magnesiumascorbylfosfaat. Het is een krachtig antioxidant en neutraliseert de vrije radicalen die oxidatieve stress veroorzaken in de huid. Oxidatieve stress is de hoofdoorzaker van de afbraak van een cel en leidt doordoor tot huidveroudering (cellen breken af en de huid gaat verslappen). Doordat deze factor door vitamine C wordt geneutraliseerd, is het een prachtige toevoeging aan preventieve anti-aging. Zo wordt vroegtijdige huidveroudering tegengegaan; collageen in de huidcellen worden gestimuleerd zodat de huidstructuur wordt ondersteund. Perfect voor alle 25plussers, want wist je namelijk dat de huid dan zijn eerste vertekening toont van huidveroudering? Tot slot werkt vitamine C ook op pigmentatieverdeling. Het remt namelijk de melanineproductie, het gedeelte in de huid dat zorgt voor pigmentaanmaak. Daardoor laat het pigment- en ouderdomsvlekken vervagen en geeft het zelfs een lichte werking als bescherming van UVstraling door de zon! Net als wat watermeloen kan doen wanneer je daar genoeg van eet, maar daarover een andere keer meer!


Verrassing! Eind dit jaar komt er ook een vitamine D3crème uit, perfect voor onze zonliefhebbers die het zonnetje even moeten missen.  Laat je huid door deze crème (zonne)stralen!

Beautytip: De vitamine A,B,C Infusion kit. In deze kit zitten alle drie de crèmes voor 89,-. Een perfect cadeau voor jezelf of voor een ander. 


Wij werken samen met Natuurlijk Jong

Onze lieve collega Britt heeft een tijd lang haar passie gedeeld tussen twee klinieken.
Per 1 november gaat zij dit avontuur verder aan bij Beauty Planet.
Maar dit betekend niet dat Natuurlijk Jong helemaal uit beeld is.
De artsen van Natuurlijk Jong worden onze cosmetisch artsen, wat betekend dat wij iedereen door zullen sturen voor de behandelingen van injectables, ooglidcorrecties en andere huidverbeterende behandelingen.
 
Kijk voor meer informatie op de website van Natuurlijk Jong: www.natuurlijkjong.nl
 

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.