Waarom is hydratatie zo belangrijk?

16-04-2020


Er wordt vaak verteld dat water belangrijk is voor de huid, maar waarom? Hydratatie is inderdaad essentieel voor een gezonde huid en veel huidproblemen kunnen zelfs verergeren of zelfs worden veroorzaakt door een vochtarme huid.

Wat als huidcellen niet genoeg water hebben?

Huidcellen, zoals alle cellen in ons lichaam, bestaan ​​uit water en zonder water kunnen ze niet goed functioneren. Als de huidcellen niet genoeg water hebben, zal de schade zichtbaar worden door uw huid droog en schilferig te maken, waardoor deze strak en ongemakkelijk aanvoelt, de elasticiteit, veerkracht en stevigheid vermindert en de gevoeligheid voor fijne lijntjes en rimpels neemt toe. Water vult de cellen aan en maakt uw huid voller, soepeler en stralender. Een gehydrateerde huid zorgt ook voor een gezonde beschermende barrière. Onze beschermende barrière is er om ons te beschermen tegen de schadelijke elementen in onze omgeving die vaak onvermijdelijk zijn: vervuiling, zon- en UV-straling en extreme temperaturen, sigarettenrook, stof en smog. Zonder bescherming kunnen deze omgevingsfactoren waterverlies verergeren en verdere uitdroging veroorzaken.

Onze huid is gevoeliger voor uitdroging bij extreme temperaturen, maar het is belangrijk om de huid het hele jaar door gehydrateerd te houden.

Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft

U kunt enkele eenvoudige stappen nemen om ervoor te zorgen dat uw huid goed gehydrateerd blijft. Was eerst met lauw water in plaats van met heet water. Heet water ontdoet de huid van natuurlijke oliën die droogheid en uitdroging versnellen. Hydrateren - dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen begrijpen niet altijd het belang van hydratatie en hydratatie met een product dat bij uw huid past om vocht vast te houden en een gezonde barrièrebescherming te behouden. De barrièrebescherming kan ook worden verbeterd door bijvoorbeeld een SPF te gebruiken ter bescherming tegen schadelijke UV-stralen die een extreem uitdrogend effect op de huid hebben. Exfolieer, maar voorzichtig en niet te vaak, om dode cellen te verwijderen en water gemakkelijker te laten absorberen.

Het belang van drinkwater

En dan is er nog uw dieet - we hebben allemaal gehoord over het belang van drinkwater, maar waarom is het zo belangrijk? We verliezen dagelijks aanzienlijke hoeveelheden water, vaak zonder het te beseffen, dus het is belangrijk dat deze voorraad wordt aangevuld. Naast drinkwater kunt u uw waterinname verhogen door ervoor te zorgen dat uw dieet bepaalde voedingsmiddelen bevat die goed zijn voor hydratatie - vette vis rijk aan omega-3, avocado en noten, olijfolie. En fruit en groenten boordevol voedingsstoffen zoals komkommer, rode biet, spinazie, zoete aardappel, aardbeien en tomaten. Het is ook belangrijk om te weten dat cafeïne en alcohol uitdrogende effecten op de huid kunnen hebben. En hoe actiever je bent, hoe meer je zweet en hoe meer water je nodig hebt.

Kun je je huid hydrateren?

Als je een vette huid hebt, dan heeft u waarschijnlijk niet zoveel hydratatie nodig als iemand met een droge huid. Te veel hydratatie kan de poriën verstoppen en tot puistjes leiden. Het beste wat u kunt doen, is een lichte hydraterende crème vinden die geschikt is voor uw huidtype om een ​​gezond evenwicht te garanderen.

Als je een droge huid hebt, is de pHformula Hydra Serum een ​​geconcentreerd product dat de huid op de diepste oppervlaktelagen hydrateert. Aanbevolen voor alle huidtypen om de hydratatie intensief te stimuleren, het serum bevat hyaluronzuur en een 3D hydra-complex dat collageen en hydratatie stimuleert en fijne lijntjes en rimpels wegwerkt.

Voor gedehydrateerde en droge, zeer gevoelige huid is de pHformula S.O.S Rescue Oil ontworpen om je huid weer op het goede spoor te krijgen. Het bevat argan-, zoete amandel-, jojoba-, sesam- en olijfolie voor die extra hydratatieboost, en vitamine C en E om je huid de voedingsstoffen te geven die ze nodig heeft. Deze unieke combinatie van oliën en natuurlijke actieve stoffen zorgt ervoor dat de huid een gezonde glans krijgt, verbetert de collageenproductie en maakt de huid zichtbaar steviger, terwijl het tegelijkertijd een natuurlijke barrièrebescherming biedt.

Houd je huid gelukkig en gezond

Net zoals je dorst krijgt, heeft je huid dat ook. Het is belangrijk om te luisteren naar wat je huid je vertelt. Een strakke, droge, ongemakkelijke huid heeft hydratatie en verzorging nodig - dus hydrateer voor een gelukkige, gezonde huid.


Nieuw bij Beauty Planet: de Sparkpro! Met veel trots en enthousiasme presenteren wij dit 2 in 1 systeem dat een diode laser en IPL in één combineert.

 
 
De Spark Pro laser is een apparaat wat beschikt over twee verschillende lasersystemen, een IPL en een 808 nm Diodelaser. Dit zijn de meeste gewilde technologieën op het gebied van laser & licht en staan ook bekend als de gouden standaard.
 
Met deze laser kunnen we meer dan 20 verschillende huidaandoeningen en huidproblemen aanpakken. Snel, veilig en effectief en in de meeste gevallen met weinig tot geen downtime, oftewel hersteltijd. Onze laserspecialisten kunnen jou helemaal op maat adviseren welke behandeling jouw huid een echte boost kunnen geven. 
 
Wat kunnen we allemaal met de Spark Pro laser?
 
Anti-aging/ huidverjonging
Permanente ontharing
Pigmentvlekken verwijderen
Ontsierende vaatjes verwijderen
Algehele roodheid verminderen
Actieve acne verminderen

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.