Wat is chronische roodheid of rosacea?

24.08.2020


De meesten van ons worden soms een beetje rood. We blozen als het heet is, blozen als we ons schamen, of worden over het algemeen een beetje rood bij extreme temperaturen. Maar chronische roodheid van de huid - vooral het gezicht - is een andere zaak.
 
Veel dingen kunnen chronische roodheid veroorzaken - zoals teveel exfoliëren of scrubben van je huid; overmatige blootstelling aan de zon gedurende de jaren, aandoening zoals allergische contactdermatitis, waarbij uw huid reageert op iets dat het niet leuk vindt. Dit kan van alles zijn, van chemicaliën in cosmetica of zonnebrandmiddelen, zeep, parfums of zelfs haarlak.

Wat is rosacea?

De meest voorkomende oorzaak van chronische roodheid is rosacea. Dit is een aandoening die een rode huid veroorzaakt en kan verschillen in ernst. Rosacea wordt algemeen herkend door aanhoudend blozen en roodheid van het gezicht, soms met zichtbare bloedvaten en kleine puistjes.

Mensen met rosacea ervaren vaak irritatie op de huid, vooral wanneer ze worden blootgesteld aan de zon of kou, en kunnen roder worden bij het eten van warm of gekruid voedsel.

Er wordt aangenomen dat er vier hoofdtypen rosacea zijn:
subtype 1, dat is blozen en aanhoudende roodheid, vaak met zichtbare bloedvaten;
subtype 2, waarbij de blos en aanhoudende roodheid gepaard gaan met bultjes en puistjes;
subtype 3, waarbij de huid opgezet raakt, vaak rond de neus;
subtype 4, dat oogirritatie veroorzaakt, de ogen een waterig of bloeddoorlopen uiterlijk geeft en jeuk, prikken of branden kan veroorzaken.

Rosacea komt het meest voor bij mensen ouder dan 30 jaar, vaker bij vrouwen dan bij mannen - hoewel de ernstigere symptomen bij mannen vaker voorkomen. Elk van de symptomen kan ook na verloop van tijd toenemen, van mild tot ernstig. Helaas is er geen remedie, maar er zijn mooie behandelingen mogelijk die de tekenen van rosacea helpen verbergen, controleren of zelfs omkeren.

Levensstijl

Onderschat het belang van uw levensstijl niet - bepaalde factoren in uw omgeving of dagelijkse voeding kunnen rosacea veroorzaken of verergeren. Dit kan van alles zijn, van extreme zon of kou, en extreme hitte van de huid, inclusief van een warm bad of lichaamsbeweging. Alcohol; pittig voedsel; hete drankjes; zelfs van specifiek fruit en medicijnen is bekend dat ze een begin van rosacea veroorzaken of het verergeren.

Behandeling

Voor de behandeling van de meest voorkomende vorm van rosacea - hardnekkige roodheid van de neus, wangen of kin en een gemakkelijk geïrriteerde huid, heeft pHformula een unieke combinatie van actieve ingrediënten die verschillende huidaandoeningen aanpakken en samenwerken om het herstel van de huid te versnellen, de algehele gezondheid van de huid te behouden en verdere schade te voorkomen.

Het CR (chronische roodheid) Complex is een actieve formule, specifiek voor de huid die vatbaar is voor chronische roodheid en rosacea. Het is ontworpen om roodheid te verminderen en terugvallen te voorkomen, met krachtige antimicrobiële eigenschappen die de bacteriën die geassocieerd zijn met rosacea doden. Het bevat retinol dat helpt bij het aanpakken van vitamine A-tekortkomingen in de huid, melkzuur om de verbindingen tussen cellen te verbreken, waardoor de dode oppervlakte-cellen gemakkelijker kunnen worden afgeschilferd en het ook hydrateert.

Wat kunt u verwachten van de behandeling van Rosacea bij Beauty Planet Huidkliniek?

Aan de hand van een gratis intake gesprek wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.  

Het behandeltraject bestaat uit 4 verschillende stappen:
Stap 1:  Intake Rosacea, monitoren van triggers. 
Stap 2: Persoonlijke begeleiding waarin we niet alleen de huidverzorging meenemen, maar ook kijken naar leefstijl en voeding.
Stap 3: Productgebruik die gericht is op het herstel van de huid.
Stap 4: Onderhoud van huidbehandelingen en verzorging.

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek.


Nieuw bij Beauty Planet: de Sparkpro! Met veel trots en enthousiasme presenteren wij dit 2 in 1 systeem dat een diode laser en IPL in één combineert.

 
 
De Spark Pro laser is een apparaat wat beschikt over twee verschillende lasersystemen, een IPL en een 808 nm Diodelaser. Dit zijn de meeste gewilde technologieën op het gebied van laser & licht en staan ook bekend als de gouden standaard.
 
Met deze laser kunnen we meer dan 20 verschillende huidaandoeningen en huidproblemen aanpakken. Snel, veilig en effectief en in de meeste gevallen met weinig tot geen downtime, oftewel hersteltijd. Onze laserspecialisten kunnen jou helemaal op maat adviseren welke behandeling jouw huid een echte boost kunnen geven. 
 
Wat kunnen we allemaal met de Spark Pro laser?
 
Anti-aging/ huidverjonging
Permanente ontharing
Pigmentvlekken verwijderen
Ontsierende vaatjes verwijderen
Algehele roodheid verminderen
Actieve acne verminderen

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.