Wat is SPF en waarom heb ik het nodig?

25-05-2020


De meesten van ons weten hoe een lichte verbrande huid aanvoelt - op zijn minst een beetje prikken, wat roodheid en wat jeuk. Ernstigere zonnebrand kan blaarvorming, intensere pijn en soms duizeligheid, vermoeidheid en misselijkheid tot gevolg hebben. Zonnebrand wordt specifiek veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de schadelijke UV-stralen van de zon, waarvan er drie soorten zijn: UVA, UVB en UVC.  Zowel UVA- als UVB-stralen kunnen huidkanker veroorzaken. En dat zonnebrand kan optreden na slechts minimale blootstelling, laat precies zien hoe krachtig de zon kan zijn. 
 
Nogmaals, de meesten van ons weten dit, dus nemen we stappen om onszelf te beschermen - beschermende kleding, beperking van de tijd in de zon en natuurlijk zonnebrandcrème. Maar er zijn zoveel soorten zonnebrandmiddelen dat het moeilijk kan zijn om te weten wat u moet kiezen.

Bescherm tegen zowel UVA- als UVB-stralen

Een zonnebrandcrème absorbeert of weerkaatst een deel van de UV-stralen van de zon. Maar veel zonnebrandproducten blokkeren alleen de UVB-stralen - de stralen die zonnebrand veroorzaken - zonder UVA-stralen te blokkeren die nog steeds kunnen bijdragen aan het veroorzaken van huidkanker. 

Er zijn een aantal verschillende manieren om de effectiviteit van een SPF factor te beoordelen. Hoe hoger de SPF hoe meer procent van alle binnenkomende UVB-stralen worden gefilterd, maar tussen factor 30 en 50, scheelt dit maar 1%. Geen enkele creme met SPF-factor biedt 100 procent bescherming. Welk product u ook kiest, het moet waterbestendig zijn, 30 minuten voordat u naar buiten gaat royaal aanbrengen en elke twee uur opnieuw aanbrengen - meer als u zwemt of zweet. Een keer 's ochtends aanbrengen, zal de hele dag geen bescherming bieden.

Dus welke SPF is de beste bescherming?

Voor de beste bescherming wordt over het algemeen aanbevolen om niet minder dan een SPF 30 te gebruiken. In feite misleidt een zeer hoge SPF mensen vaak door te denken dat ze minder vaak kunnen aanbrengen omdat het product langer meegaat, wat niet het geval is.

Hoewel verbranding door de zon een kortetermijneffect is, zal op de lange termijn te veel blootstelling aan de zon ook vroegtijdige veroudering veroorzaken (photo-ageing). Fijne lijntjes, rimpels, donkere vlekken, ongelijkmatige teint, verlies van elasticiteit en glans - dit zijn allemaal tekenen van photo-ageing en kunnen al op jonge leeftijd optreden.

Dus het ideale product zou zijn; een product dat je huid beschermt, gehydrateerd houdt en tegelijkertijd de tekenen van veroudering bestrijdt.
Er zijn niet veel producten die dit doen, maar pHformula begrijpt de voordelen van multifunctionele producten die meer doen dan alleen bescherming tegen de zon.

Producten die je beschermen tegen de zon

De UV Protect SPF30+ : deze superieure UVA/UVB zonbeschermingsfactor is revolutionair omdat het de huid voorziet van een peptidencomplex in combinatie met UV-bescherming. Deze ingrediënten werken herstellend op beschadiging van DNA en functioneren als anti-oxidanten die beschermen tegen verdere beschadiging door U.V.- licht. Een verzachtende dagelijkse UV-bescherming met een matte finish.

De UV Protect SPF50+ : essentiële bescherming met een unieke combinatie van de hoogste kwaliteit ingrediënten. De U.V. protect SPF 50 + biedt superieure bescherming tegen UVA/ UVB straling terwijl het ontstekingen door infrarood tegen gaat. Deze hoge zonbescherming is comfortabel en zacht voor de huid. De unieke formule is uitermate geschikt voor het gezicht en gaat een droge huid tegen. Ideaal om te gebruiken gedurende skin resurfacing behandelingen, buitenactiviteiten of sporten.

CC cream 30+ : minimaliseert imperfecties onmiddellijk terwijl krachtige zonnefilters, gecombineerd met een film van een nieuwe generatie polymeer met waterafstotende eigenschappen, huidverouderende UVA-UVB stralen blokkeren. De lichte, niet-vette en comfortabele crème met een natuurlijke tint zorgt direct voor een heldere glow met een zichtbaar egale en stralender teint.

Compacte foundation SPF 50+ : ontstekingsremmende en wondhelende eigenschappen. De pHformula compact foundation SPF 50+ biedt krachtige bescherming en natuurlijke dekking. Deze slijtvaste formule biedt een breed spectrum UVA-UVB bescherming, gemakkelijk te mengen zonder zwaar te voelen of vettig.

De zon moet gerespecteerd worden

De zon vermijden is niet per se het juiste om te doen. De zon heeft namelijk ook verbazingwekkend gunstige eigenschappen, voor uw gezondheid, uw humeur en de omgeving om ons heen. Maar het is sterk en krachtig en dit moet worden gerespecteerd. Maar zoals ze zeggen, kennis is macht - de beste bescherming begint met te begrijpen wat de zon kan doen en welke stappen u moet nemen om uw huid gezond en veilig te houden.

Neem contact op met uw huidspecialist voor advies over het beschermen van uw huid tegen de zon.


Nieuw bij Beauty Planet: de Sparkpro! Met veel trots en enthousiasme presenteren wij dit 2 in 1 systeem dat een diode laser en IPL in één combineert.

 
 
De Spark Pro laser is een apparaat wat beschikt over twee verschillende lasersystemen, een IPL en een 808 nm Diodelaser. Dit zijn de meeste gewilde technologieën op het gebied van laser & licht en staan ook bekend als de gouden standaard.
 
Met deze laser kunnen we meer dan 20 verschillende huidaandoeningen en huidproblemen aanpakken. Snel, veilig en effectief en in de meeste gevallen met weinig tot geen downtime, oftewel hersteltijd. Onze laserspecialisten kunnen jou helemaal op maat adviseren welke behandeling jouw huid een echte boost kunnen geven. 
 
Wat kunnen we allemaal met de Spark Pro laser?
 
Anti-aging/ huidverjonging
Permanente ontharing
Pigmentvlekken verwijderen
Ontsierende vaatjes verwijderen
Algehele roodheid verminderen
Actieve acne verminderen

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.