Wat te doen tegen acne

20-04-2020


Acne - het woord dat door tieners wordt gevreesd. Cosmetisch storend en vaak pijnlijk, het is de meest voorkomende huidaandoening ter wereld. Hoewel acne het meest voorkomt bij tieners en jongvolwassenen, kan het mensen van alle leeftijden treffen.

Wat is acne

Acne is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door rode puistjes op de huid, vooral in het gezicht, maar soms ook in de nek, op de rug, borst, schouders en bovenarmen. Het tast de talgklieren van de huid aan. Door de verstopte talgklieren, ontstaan er vaak ontstekingen.

Er zijn verschillende soorten acne

graad I - de mildste, meestal bestaande uit mee-eters of een paar kleine rode puistjes, die minimaal en slechts af en toe voorkomen.
graad II - matige acne, met mee-eters, whiteheads, ontsteking, roodheid, papels (kleine puistjes) en puisten (een kleine blaar of puistje met pus).
graad III - vergelijkbaar met graad II, maar met meer zwelling en een groter aantal papels en puisten, en die worden gevonden over het gezicht en de nek, en borst, rug of zelfs bovenarmen.
graad IV - de meest ernstige vorm, en ook de zeldzaamste, met een extreem aantal papels en puisten en meer zwelling.

Wat veroorzaakt acne

Hoewel de hoofdoorzaak niet helemaal bekend is,  worden een aantal factoren genoemd die mogelijk acne veroorzaken: hormoonveranderingen, erfelijkheid en zelfs bepaalde soorten medicijnen.

En er zijn bepaalde invloeden die de acne erger kunnen maken: vervuiling en hoge luchtvochtigheid, knijpen of pulken, voeding of verkeerd gebruik gezichtverzorgings producten.

Acne kan worden behandeld!

Wees gerust, acne kan worden behandeld en wordt ook met succes behandeld. Behandelingen en producten die de bestaande puistjes genezen en voorkomen dat nieuwe puistjes zich vormen. En dit is wat een dermatoloog of huidspecialist zal proberen te doen .

Mensen die aan acne lijden, hebben tegenwoordig een breed scala aan keuzes.

Acnetherapie speciaal voor jou!

Gezien de behoefte op de markt aan een effectieve thuisbehandeling, heeft pHformula een aantal innovatieve acne-producten en behandelingen ontwikkeld. De pHformula A.C.N.E. solutions zijn een unieke combinatie van actieve stoffen die de poriën binnendringen om de belangrijkste triggerende factoren van acne aan te pakken en ontsteking onder controle te houden. Het dringt langzaam door en werkt effectief, vooral tegen meeeters, acnelittekens en een vette huid.

De A.C.N.E. herstelbehandeling is speciaal ontwikkeld om te werken met een unieke combinatie van ingrediënten die synergetisch werken om het huidherstel te versnellen, de algehele gezondheid te behouden en toekomstige schade te voorkomen.

Wat kunt u verwachten van acnetherapie bij Huidkliniek Beauty Planet?

Aan de hand van een gratis intake gesprek wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Het behandeltraject bestaat uit 4 verschillende stappen:
Stap 1:  Intake acne en advies gesprek.
Stap 2: 4 Acne behandelingen met resurfacing peelingen.
Stap 3: Thuisverzorging die gericht is op het herstel van de huid.
Stap 4: Advies onderhoud van huidbehandelingen en verzorging.


Nieuw bij Beauty Planet: de Sparkpro! Met veel trots en enthousiasme presenteren wij dit 2 in 1 systeem dat een diode laser en IPL in één combineert.

 
 
De Spark Pro laser is een apparaat wat beschikt over twee verschillende lasersystemen, een IPL en een 808 nm Diodelaser. Dit zijn de meeste gewilde technologieën op het gebied van laser & licht en staan ook bekend als de gouden standaard.
 
Met deze laser kunnen we meer dan 20 verschillende huidaandoeningen en huidproblemen aanpakken. Snel, veilig en effectief en in de meeste gevallen met weinig tot geen downtime, oftewel hersteltijd. Onze laserspecialisten kunnen jou helemaal op maat adviseren welke behandeling jouw huid een echte boost kunnen geven. 
 
Wat kunnen we allemaal met de Spark Pro laser?
 
Anti-aging/ huidverjonging
Permanente ontharing
Pigmentvlekken verwijderen
Ontsierende vaatjes verwijderen
Algehele roodheid verminderen
Actieve acne verminderen

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.