Wat vitamine C voor de huid kan doen

20-04-2020


Vitamine C is heel belangrijk voor ons lichaam. We weten dat vitamine C zorgt voor gezonde botten en tanden, de algehele immuniteit verhoogt en zelfs helpt de bloeddruk te verlagen.
 
De primaire functie van de huid is om als barrière tegen alle schadelijke stoffen op te treden. De huid is samengesteld uit twee lagen: de buitenlaag heeft een beschermende functie en de binnenste huidlaag zorgt voor kracht en elasticiteit. De huid bevat hoge concentraties vitamine C, waarvan bekend is dat ze de collageen aanmaak stimuleren en helpen bij de bescherming  tegen UVlicht veroorzaakte schade (zon).

Voordelen van vitamine C

- Vitamine C stimuleert het collageen en de elasticiteit in de huid.
- Vitamine C vermindert hyperpigmentatie.
- Vitamine C vermindert de schade veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling. Hoewel vitamine C geen zonnebrandcrème is, beschermen de antioxiderende eigenschappen tegen de UV veroorzaakte schade.
- Vitamine C verheldert de huidskleur. Vitamine C-huidverzorging zal elke huidskleur opfrissen en egaliseren. Het versnelt uw natuurlijke celdeling en combineert dat om huidpigmentatie te controleren. 
- Helpt bij wondgenezing. Het lichaam gebruikt vitamine C om beschadigd huidweefsel te vervangen, waardoor wonden goed genezen

Waarom zijn actuele vitamine C-preparaten zo belangrijk?

We missen allemaal het vermogen om de vitamine C te produceren die zo essentieel is voor een mooie, gezonde huid. Om het nog uitdagender te maken, is vitamine C oplosbaar in water en wordt het grootste deel van de vitamine C die we binnenkrijgen snel uitgescheiden. De meest effectieve methode om vitamine C in de huid aan te vullen, is door het rechtstreeks op de huid aan te brengen.

Door dagelijks vitamine C op de huid aan te brengen, kan een optimale gezondheid van de huid worden bereikt. Het is ook bekend dat als een plaatselijke antioxidant (vita C) eenmaal in de huid is opgenomen, deze niet kan worden afgewassen of weggewreven. Zelfs als u de toediening van vitamine C op de huid stopt, blijft er een aanzienlijke hoeveelheid tot drie dagen in de huid achter.

De huid verjongen door voortdurend vitamine C aan te vullen, kan helpen om een ​​gezonde, jonger uitziende huid te behouden, vooral als we ouder worden.


Wij werken samen met Natuurlijk Jong

Onze lieve collega Britt heeft een tijd lang haar passie gedeeld tussen twee klinieken.
Per 1 november gaat zij dit avontuur verder aan bij Beauty Planet.
Maar dit betekend niet dat Natuurlijk Jong helemaal uit beeld is.
De artsen van Natuurlijk Jong worden onze cosmetisch artsen, wat betekend dat wij iedereen door zullen sturen voor de behandelingen van injectables, ooglidcorrecties en andere huidverbeterende behandelingen.
 
Kijk voor meer informatie op de website van Natuurlijk Jong: www.natuurlijkjong.nl
 

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.