Water en je huid

20-07-2020


Zo'n 50 tot 70 procent van ons lichaam bestaat uit water. We verliezen elke dag water, zonder het te beseffen, dus het is belangrijk om de watervoorziening van ons lichaam aan te vullen. Water helpt bij circulatie, vertering, opname en uitscheiding. Het verhoogt onze stofwisseling en verbetert ons spijsverteringssysteem, dat gifstoffen en afvalstoffen uit ons lichaam verwijdert.

Is drinkwater goed voor je huid?

Er zijn voortdurend discussies over de voordelen van drinkwater voor je huid. Sommigen zijn van mening dat het drinken van veel water je huid doet stralen. Anderen zullen zeggen dat het helemaal geen bewezen effecten heeft. De huid is in ieder geval een orgaan en bestaat, net als elk ander orgaan, uit cellen. En cellen bestaan ​​uit water. Het is dus logisch dat de cellen zonder water niet optimaal zullen werken - en uw huid er niet optimaal uitziet. Bij uitdroging kan uw huid droog, strak, schilferig en geïrriteerd worden. Een droge huid heeft minder veerkracht, minder glans en is meer vatbaar voor rimpels.

Een goede hydratatie kan echter helpen om optimaal huidvocht te behouden en voedingsstoffen aan onze huidcellen af ​​te geven. Het vult huidweefsel aan en verhoogt de elasticiteit, wat op zijn beurt het optreden van tekenen van veroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes, kan vertragen. En drinkwater kan ook helpen bij het bestrijden van aandoeningen zoals psoriasis, eczeem en rimpels.

En hoe zit het met het wassen van onze gezichten met water?

Het is iets dat we doen zonder er echt over na te denken, een standaard onderdeel van onze dagelijkse huidverzorgingsroutine. Water alleen is niet genoeg om je huid schoon te maken, water lost het talg en vuil op de huid namelijk niet op.  Reinig daarom uw gezicht altijd met een gezichtsreiniging. Zepen en reinigingsmiddelen zitten echter vaak vol met chemicaliën en kunnen erg schadelijk voor de huid zijn. De bovenste laag van uw huid speelt een cruciale rol bij het binnenhouden van vocht en het gebruik van verkeerde reinigings producten kunnen deze buitenlaag beschadigen, dus terwijl het wassen van uw gezicht met water een veel zachtere optie is, is het goed om te onthouden dat een juiste gezichtsreiniging een belangrijke rol speelt. 

De meeste mensen zullen de mythe hebben gehoord: was je gezicht met heet water om je poriën te openen en koud water om ze te sluiten. Geloof het niet - het blootstellen van uw huid aan extreme temperaturen kan irritatie, droogheid en roodheid veroorzaken. Ook langdurige blootstelling aan water kan de natuurlijke vetten van de huid verwijderen, wat weer kan leiden tot uitdroging en irritatie.

Het belang van hydratatie kan niet genoeg worden benadrukt.

De juiste hydraterende crème kan een droge huid voorkomen en behandelen, een gevoelige huid beschermen, uw barrièrefunctie verbeteren en u beschermen tegen ruwe omgevingselementen. Een moisturizer moet zo snel mogelijk na het reinigen worden aangebracht.

pHformula heeft een reeks producten ontworpen om de balans van uw huid te herstellen, uitdroging te voorkomen en uw huid gezond en stralend te houden. Het assortiment Vitamine-crèmes dat door pHformula is ontwikkeld, helpt alle voedingsstoffen en goedheid van vitamine A, vitamine B en vitamine C rechtstreeks in uw huid te absorberen.

Je huid heeft wat extra hulp nodig.

Onze omgeving is tegenwoordig vol gevaren - vervuiling, sigarettenrook, UV-stralen, extreme kou - en water alleen kan dit niet altijd bestrijden. Soms heeft je huid wat extra hulp nodig. Als u zich bewust bent van hoe u uw huid reinigt en wat u nodig heeft als aanvulling op uw huidverzorgingsroutine, kan deze stralend blijven.


Nieuw bij Beauty Planet: de Sparkpro! Met veel trots en enthousiasme presenteren wij dit 2 in 1 systeem dat een diode laser en IPL in één combineert.

 
 
De Spark Pro laser is een apparaat wat beschikt over twee verschillende lasersystemen, een IPL en een 808 nm Diodelaser. Dit zijn de meeste gewilde technologieën op het gebied van laser & licht en staan ook bekend als de gouden standaard.
 
Met deze laser kunnen we meer dan 20 verschillende huidaandoeningen en huidproblemen aanpakken. Snel, veilig en effectief en in de meeste gevallen met weinig tot geen downtime, oftewel hersteltijd. Onze laserspecialisten kunnen jou helemaal op maat adviseren welke behandeling jouw huid een echte boost kunnen geven. 
 
Wat kunnen we allemaal met de Spark Pro laser?
 
Anti-aging/ huidverjonging
Permanente ontharing
Pigmentvlekken verwijderen
Ontsierende vaatjes verwijderen
Algehele roodheid verminderen
Actieve acne verminderen

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.