Menu
Afspraak maken

PCOS en Huidtherapie:
Een Holistische Benadering

Uw steun voor het omgaan met PCOS

Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS) is niet alleen een hormonale disbalans maar ook een complexe aandoening die diverse symptomen veroorzaakt, waaronder huid- en haargroei gerelateerde issues. Bij Beauty Planet bieden we specifieke behandelingen aan om deze symptomen te beheersen en te verminderen, met zorg op maat die verder gaat dan alleen huidbehandelingen.

Beauty Planet

Begrijpen van PCOS

Inzicht in hormonale disbalans
PCOS ontstaat door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren die leiden tot hormonale disbalans. Deze disbalans kan een reeks van symptomen veroorzaken, zoals acne, overbeharing, vermoeidheid en onregelmatige menstruaties.

Oorzaken

• Hormonale disbalans
• Genetische aanleg
• Insulineresistentie

Behandelingen

• Hormonale behandelingen
• Gebruik van anti-androgene medicatie
• Dieet- en leefstijlaanpassingen
• Acne behandelingen bij hormonale acne

De rol van de huidtherapeut

Behandelingen op maat
Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het aanbieden van behandelingen zoals acnetherapie en laserontharing, die kunnen helpen bij het beheersen van de huid- en haargroei gerelateerde symptomen van PCOS.

Wij werken samen met het PCOS platform.
Voor meer informatie: bezoek de website

Aanpak van hirsutisme en acne bij PCOS

Effectieve Behandelingsopties

• Laserontharing: Geschikt voor donkere haargroei, waarbij het aantal behandelingen kan variëren door hormonale invloeden.
• Elektrische Epilatie: Een alternatief voor haren zonder voldoende pigment, hoewel dit een langere behandelingsduur vereist.
• Acnebehandelingen: Gericht op het verminderen van acne door het gebruik van geschikte huidverzorgingsproducten en professionele gezichtsbehandelingen.

Verzekering en Vergoedingen

Financiële ondersteuning
Veel behandelingen zoals laserontharing, elektrische epilatie en acnetherapie kunnen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg uw verzekeraar voor de specifieke voorwaarden.

Neem contact op met ons voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw PCOS-gerelateerde huid- en haargroei uitdagingen aan te gaan.

Verbluffende rimpelvermindering! Na één sessie ziet mijn huid er jonger en gladder uit. Voel me zelfverzekerder, dank aan het team!

Anna - 2 dagen geleden

Microneedling veranderde alles voor mijn huid. Stralender en zachter dan ooit, dankzij de deskundigheid en persoonlijke aandacht.

Lotte - 4 dagen geleden