Wat is UV-straling en welke voor- en nadelen heeft het voor onze huid?


UV-straling is de afkorting voor ultraviolette straling en omvat 3 verschillende soorten straling:

* UV-A: dringt diep door in onze huid en wordt zo goed als niet tegengehouden door de ozonlaag
* UV-B: biedt een natuurlijke bescherming tegen schadelijke effecten van de zon door onze huid te bruinen en dikker te maken. Echter komt er maar een klein deel hiervan door de ozonlaag op aarde. Daarnaast is UV-B belangrijk voor de       natuurlijke weerbaarheid van de huid, terwijl een overdosis in een korte tijd de huid weer kan verbranden.
* UV-C: deze straling komt normaliter niet door de ozonlaag heen, dus hier hoeven we ons minder zorgen om te maken, alhoewel het gat in de ozonlaag wel zorgt voor meer UV-C op aarde.

De UV-A en UV-B stralen zijn de varianten waar we ons goed tegen moeten beschermen aangezien deze onze huid kunnen schaden. Om het wat makkelijker en begrijpelijker te maken: de A in UV-A staat voor ‘’ageing’’ en de B in UV-B staat voor ‘’burning’’. Dit houdt in dat UV-A onze huid aantast, waardoor veroudering eerder zichtbaar wordt. UV-B zorgt voor onze mooie bruine tint, maar te veel hiervan zorgt voor verbranding wat op den duur schade geeft aan onze huid, zoals bijvoorbeeld pigmentvlekken.

Ook infrarood licht en blauw licht geeft schade aan onze huid.




Naast deze kennis over UV- stralen wordt er ook steeds meer bekend over IR (infraroodstraling) en HEV (blauw licht). Ook deze soorten hebben bijna altijd nadelige effecten op onze huid.

HEV (High Energy Visible Light) is het blauwe licht dat uit onze beeldschermen komt en zit eveneens in daglicht en LED-licht. Het heeft een korte golflengte en geeft veel energie af.

Infrarood (IR) kennen we allemaal wel van de infrarood cabines in de sauna: het verwarmt heerlijk je spieren na een goede work-out of bij blessures. Hoewel infraroodstraling fijn aanvoelt voor ons lichaam, is het niet altijd even gezond voor onze huid. Infrarood licht maakt meer MMP-1 enzymen aan (matrix metallo proteïnasen). Deze specifieke enzymen breken collageen af en dat willen we natuurlijk niet. Minder collageen resulteert immers in meer rimpels, en dat is een no go. Hierdoor zijn antioxidanten in huidverzorgingsproducten onmisbaar: onze huid wordt dankzij deze cel beschermers optimaal beschermt tegen beschadigingen, zoals door bijvoorbeeld licht. Dat is dan ook de reden dat een goed anti-ageing product altijd antioxidanten bevat.

Dr K heeft hier uiteraard rekening mee gehouden en heeft een uniek duo ontwikkeld: Dr K Repair & Protect Day & Night Shield. Deze twee producten zijn een must-have voor iedereen die optimale huidverbetering en bescherming wil tegen alle bovengenoemde stralingen, waarbij de beleving van skincare centraal staat.

Blauw licht komt van alle schermen waar we dagelijks mee te maken hebben..

Maar wat gebeurt er dan eigenlijk als we worden blootgesteld aan blauw licht (HEV)? Bij blootstelling aan blauw licht wordt het ritme van onze melatonineproductie verstoord. Resultaat: vroegtijdige huidveroudering, verlies van onze antioxidante bescherming en schade aan mitochondriën – de energiefabriekjes van onze cellen. Dit creëert een soort vicieuze cirkel van vroegtijdige huidveroudering: herhaaldelijke blootstelling aan externe factoren zorgt ervoor dat onze huid niet meer in staat is om te herstellen tijdens de rustfase van ons lichaam. Het beschermen van onze huid tegen afbraak van melatonine is dus een belangrijke factor geworden voor zowel ons welzijn als ‘’well-ageing’’.

Goed slapen houdt je dus jonger.
En een goede UV beschermer zorgt voor een jongere huid.


Zonder chirurgische ingreep verjongen!!

Met heel veel trots presenteren wij bij Beauty Planet onze NeoGen.
 
Maar wat is het nou eigenlijk precies en hoe werkt het?
Dat leggen we hieronder voor je uit:

Niet enkel de verbetering van wat jij ziet, maar verbetering vanuit de diepe lagen en structuren van de huid. Dat geeft de NeoGen Plasma!
 
Plasma is een vervorming van gas, in dit geval van medische stikstof. Plasma uit medische stikstof is zuiver, wordt afgegeven op jouw huid en laat de toplaag van je huid versmelten als een pleister. Het warmte effect wat hier onder ontstaat zal vanuit de diepe lagen de huid laten vernieuwen. Er wordt weer collageen aangemaakt waardoor volume ontstaat, de stevigheid keert terug en je huid toont helder doordat een teveel aan pigment eruit wordt gewerkt.
Littekens zullen verzachten, net als roodheden van de huid of kleine plekjes en vlekjes. Jouw nieuwe huid is zijdezacht, glad en helder.
 
Wat is dan het verschil tussen de bekende “plasma” pen en de medische stikstof plasma?
Twee grote verschillen zijn dat de medische stikstof plasma de huid volledig intact laat, dus niet doorborend werkt. Hierdoor is er geen kans op ontstekingen, bacteriële infecties of hyperpigmentatie. Daarnaast werken wij vanuit de diepe lagen van de huid waardoor er een langdurige verjonging van cel-processen ontstaat. Niet een behandeling waar je maar heel even plezier van hebt, maar een waar je juist jaren een jeugdig uiterlijk van blijft houden.
 
Indicaties te behandelen met de NeoGen Stikstof Plasma zijn onder andere:
- actieve acné
- acné littekens
- lijnen en rimpels
- pigmentatie en melasma
- zonschade van de huid
- veroudering van de huid
- littekens
- striae
- zachte ooglid-lift
 
 

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op