Ooit hield verzorging voor mannen niet veel meer in dan na het opstaan wat water in het gezicht te gooien.


Gelukkig zijn deze tijden allang voorbij. De beauty branche voor mannen is zelfs een van de snelst groeiende.
Beauty is dus een heel goed idee voor vaderdag! 

Lees hieronder de 10 cadeau-ideeën voor vaderdag, of in onze blog.

Maar wat heeft een mannenhuid nou eigenlijk nodig en waarom?
De mannenhuid verschilt behoorlijk ten opzichte van de huid van de vrouw, daarom is het belangrijk om andere producten te gebruiken.

Wat zijn de verschillen?
Het hormoon testosteron bepaalt de mannelijke eigenschappen van de mannenhuid en geeft deze een andere structuur dan de vrouwenhuid.
Ondanks het feit dat de huid van iedere man uniek is, is de mannenhuid zowel ter hoogte van gezicht als lichaam in het algemeen dikker, vetter en veroudert ze op een andere manier.

- De mannenhuid is gemiddeld ongeveer 20% dikker dan de vrouwenhuid. Hij bevat meer collageen en ziet er dichter, steviger uit.

- Het collageengehalte van de mannenhuid neemt met een constante snelheid af. Bij de vrouwenhuid is dit later op latere leeftijd zichtbaar, vooral na de menopauze. De vrouwenhuid wordt dan aanzienlijk dunner en de effecten zijn duidelijker       dan bij de mannenhuid.  Mannen krijgen ook rimpels, maar zij maken zich daar vaak minder zorgen over dan vrouwen. Mannen krijgen later rimpels dan vrouwen, maar als zij verschijnen, zijn ze diep. 
Een leuke cadeau zou dus een mooie anti ageing creme of serum kunnen zijn. Mannen houden niet van vet en plakkerig daarom is een serum vaak fijner voor mannen.

- Mannen hebben meer talgklieren en daarom meer poriën dan vrouwen. Zowel hun talgklieren als hun poriën zijn groter dan die van vrouwen.
Last van acne? Een reinigende behandeling of een acne behandeling geeft hele mooie resultaten.

- Zij produceren twee keer zoveel talg als vrouwen. Daardoor is de mannenhuid vetter en glimt ze meer dan de vrouwenhuid. Ze is vatbaarder voor onzuiverheden en acne.
Om deze reden houden mannen niet van vette producten 

- Volwassen mannen hebben minder snel een droge huid dan volwassen vrouwen. 

- Mannen worden het meest getroffen door verlies aan spiermassa en een slappe huid met gezwollen ogen en donkere kringen, waardoor ze er moe uitzien.
Een mooie aanvulling is een oogcreme, heel veel mannen gebruiken deze niet, maar dit geeft echt een frissere blik.

- Gemiddeld ondergaat de huid van mannen die zich dagelijks scheren 16.000 scheerbeurten. Dagelijks scheren levert stress op voor de huid en kan irritatie veroorzaken.
  Het verwijdert de bovenste laag huidcellen deels. Hierdoor wordt de huid gevoelig voor externe invloeden.
Belangrijk om de huid te voeden dus. Maar scheert je man zich vaak dan is een peeling niet meer nodig voor deze huiden. Een masker kan wel echt een verademing zijn voor zijn huid.

10 vaderdag cadeau tips

1. Van ontbijt in bed naar verwennerij in bad. Vooral leuk als de kinderen helpen. Een lekkere geur in bad en zijn favoriete muziek aanzetten. Dan de huid lekker reinigen en laat 1 van de kinderen een masker aanbrengen. Evt een hoofdhuid of voetmassage maakt het helemaal af.

2. Mannen handen zijn groter maar de nagels dus ook. er zijn speciale nagel knippers voor mannen ( Knippen ze hun nagels tenminste niet meer met je schaar) Om het af te maken doe je er een lekkere handcreme erbij.

3. Zoals je gelezen hebt is de huid van de man anders. Geef een mooie dagcreme of serum cadeau speciaal voor de man. 

4. Een nieuw overhemd blijft ook altijd leuk! De zomer komt eraan, wit of lichtblauw staat bijna elke man.

5. Mannen kunnen ook last van droge lippen hebben, er zijn speciale lipbalsems voor mannen die niet glimmen.

6. Een tondeuse is ook altijd een mooi cadeau voor body of als de mannen ouder worden krijgen ze ook last van extra haartjes op vervelende plekken. Je kan dus ook een tondeuse cadeau doen speciaal voor de wenkbrauwen, neus en oren.

7. Geef een stralende blik cadeau door middel van een mooie oogcreme.

8. Over elke hobby of interesse is wel een magazin, geef een tijdschrift cadeau

9. Zelf een cadeaubon maken. Super origineel en leuk om te geven. Bijvoorbeeld voor het wassen van zijn auto, of iets in de tuin.

10. HET BESTE CADEAU!!

NEEM JE MAN/VADER GRATIS MEE NAAR BEATY PLANET VOOR EEN HEERLIJKE GEZICHTSBEHANDELING EN WORDT ZELF OOK VERWEND!

Vaderdag aanbieding
Neem je man/ vader GRATIS mee voor een duo behandeling. 

Jij krijgt de behandeling die je wilt (betaald) en je man of vader mag gratis mee voor een lekkere kennismakingsbehandeling van 60 minuten.

Verkrijgbaar in een cadeaubon of gewoon te boeken.


Unieke huidanalyse met de Observ huidscan.

OBSERV, maak het onzichtbare zichtbaar.
 
Dat is onze doelstelling met de Observ. Deze huidscan biedt ons de mogelijkheid om huidproblemen in de diepere huidlaag zichtbaar te maken.

Wist je dat problemen of aandoeningen vaak beginnen in de diepere huidlagen? Het geeft een unieke huidanalyse die al jouw eigen huidkenmerken in kaart brengt en daarmee wordt de eerste stap gezet naar een mooiere en betere huid! Op basis van de uitkomsten kunnen onze huidtherapeuten het beste persoonlijke behandelplan opstellen. Daarnaast kunnen we ook de voortgang nauwkeurig monitoren en resultaten voor je inzichtelijk maken.
 
Maar hoe werkt dit?
De Observ520x heeft 6 verschillende huidanalyse-modi en maakt gebruik van speciale fluorescentie en gepolariseerd licht, wat compleet veilig is voor de huid. Dit maakt het mogelijk om de huid te scannen en ons inzicht te geven in jouw huidconditie, zoals:
• Poriestructuur
• Diepte van de aanwezige lijntjes en rimpels
• Doorbloeding van de huid (couperose en rosacea)
• Pigmentschade
• Talg- & vochtgehalte
 
De gehele maand januari boek je de OBSERV met een kennismakingsbehandeling van 60 minuten voor €49,95

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op