De zon en vitamine D

Zo fijn weer de zomer. En ja de zon doet ook zeker iets goeds voor mijn huid. Het maakt vitamine D aan!


De bekendste redenen waarom het belangrijk is voldoende vitamine D binnen te krijgen, zijn het gezond houden van je botten, tanden en spieren. Echter, de huid kan er ook door worden beïnvloed.
Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine. Dit betekent dat je lichaam overtollige vitamine D kan opslaan. Daarentegen worden overtollige in water oplosbare vetten worden door je lichaam uitgescheiden. Vitamine D is belangrijk om ervoor te zorgen dat calcium wordt opgenomen in je lichaam en speelt ook een rol in je algehele gezondheid.
Als je niet genoeg vitamine D aanmaakt kan je huid zichzelf niet goed vernieuwen, waardoor je een grauwe huid krijgt.

Huidproblemen bij Vitamine D tekort

Er wordt niet voor niks tegen jonge kinderen, ouderen, mensen met een getinte huidskleur, zwangere vrouwen én mensen die weinig buiten komen geadviseerd om extra vitamine D in te nemen.

Deze vijf huidproblemen kunnen tekenen zijn dat je last hebt van een vitamine D-tekort.

1. Onrustige huid
Als je een tekort hebt aan vitamine D moet je lichaam meer moeite doen om huidaandoeningen zoals acne en rosacea tegen te houden.
Vitamine D kan ervoor zorgen dat bepaalde ontstekingen in de huid worden verminderd. Het verminderen van deze huidaandoeningen draagt weer bij aan een algeheel betere gezondheid.

2. Fijne lijntjes
Fijne lijntjes en rimpels worden voorkomen door onder andere vitamine D, het werkt als een antioxidant. Als je dus niet genoeg vitamine D binnenkrijgt, kan je huid er wat ouder uitzien en jep, daar horen rimpels ook bij.

3. Doffe huid
Je huid heeft bepaalde vitamines nodig om optimaal te functioneren, net als organen eigenlijk. Vitamine D draagt bij aan een gezonde, glanzende huid.
Als je huid een beetje grijzig of dof oogt, of je krijgt ineens last van donkere kringen onder je oog, kan dat wel eens betekenen dat je kampt met een vitamine D-tekort.

4. Sneller zweten
Een tekort aan vitamine D kan ervoor zorgen dat je sneller transpireert. En dat hoeft niet alleen in je gezicht te gebeuren, je kunt het merken aan je hele lichaam. Daardoor wordt je huid weer sneller droog en geïrriteerd, en dat kan weer zorgen voor puistjes.

5. Droge huid
Een droge, jeukerige huid kan naast een doffe en onrustige huid ook een teken zijn van een tekort aan vitamine D. Plekken als je wangen, in en voorhoofd kunnen plekjes zijn waar je dat het snelst merkt. In het ergste geval kan een tekort ook nog eczeem veroorzaken, omdat je immuunsysteem niet meer goed functioneert.

Nu verkrijgbaar bij Beauty Planet: Vitamine D creme van pH FormulaDoe de vitamine-D check

Klik hier voor jou vitamine D test

Unieke huidanalyse met de Observ huidscan.

OBSERV, maak het onzichtbare zichtbaar.
 
Dat is onze doelstelling met de Observ. Deze huidscan biedt ons de mogelijkheid om huidproblemen in de diepere huidlaag zichtbaar te maken.

Wist je dat problemen of aandoeningen vaak beginnen in de diepere huidlagen? Het geeft een unieke huidanalyse die al jouw eigen huidkenmerken in kaart brengt en daarmee wordt de eerste stap gezet naar een mooiere en betere huid! Op basis van de uitkomsten kunnen onze huidtherapeuten het beste persoonlijke behandelplan opstellen. Daarnaast kunnen we ook de voortgang nauwkeurig monitoren en resultaten voor je inzichtelijk maken.
 
Maar hoe werkt dit?
De Observ520x heeft 6 verschillende huidanalyse-modi en maakt gebruik van speciale fluorescentie en gepolariseerd licht, wat compleet veilig is voor de huid. Dit maakt het mogelijk om de huid te scannen en ons inzicht te geven in jouw huidconditie, zoals:
• Poriestructuur
• Diepte van de aanwezige lijntjes en rimpels
• Doorbloeding van de huid (couperose en rosacea)
• Pigmentschade
• Talg- & vochtgehalte
 
De gehele maand januari boek je de OBSERV met een kennismakingsbehandeling van 60 minuten voor €49,95

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op