De zon en vitamine D

Zo fijn weer de zomer. En ja de zon doet ook zeker iets goeds voor mijn huid. Het maakt vitamine D aan!


De bekendste redenen waarom het belangrijk is voldoende vitamine D binnen te krijgen, zijn het gezond houden van je botten, tanden en spieren. Echter, de huid kan er ook door worden beïnvloed.
Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine. Dit betekent dat je lichaam overtollige vitamine D kan opslaan. Daarentegen worden overtollige in water oplosbare vetten worden door je lichaam uitgescheiden. Vitamine D is belangrijk om ervoor te zorgen dat calcium wordt opgenomen in je lichaam en speelt ook een rol in je algehele gezondheid.
Als je niet genoeg vitamine D aanmaakt kan je huid zichzelf niet goed vernieuwen, waardoor je een grauwe huid krijgt.

Huidproblemen bij Vitamine D tekort

Er wordt niet voor niks tegen jonge kinderen, ouderen, mensen met een getinte huidskleur, zwangere vrouwen én mensen die weinig buiten komen geadviseerd om extra vitamine D in te nemen.

Deze vijf huidproblemen kunnen tekenen zijn dat je last hebt van een vitamine D-tekort.

1. Onrustige huid
Als je een tekort hebt aan vitamine D moet je lichaam meer moeite doen om huidaandoeningen zoals acne en rosacea tegen te houden.
Vitamine D kan ervoor zorgen dat bepaalde ontstekingen in de huid worden verminderd. Het verminderen van deze huidaandoeningen draagt weer bij aan een algeheel betere gezondheid.

2. Fijne lijntjes
Fijne lijntjes en rimpels worden voorkomen door onder andere vitamine D, het werkt als een antioxidant. Als je dus niet genoeg vitamine D binnenkrijgt, kan je huid er wat ouder uitzien en jep, daar horen rimpels ook bij.

3. Doffe huid
Je huid heeft bepaalde vitamines nodig om optimaal te functioneren, net als organen eigenlijk. Vitamine D draagt bij aan een gezonde, glanzende huid.
Als je huid een beetje grijzig of dof oogt, of je krijgt ineens last van donkere kringen onder je oog, kan dat wel eens betekenen dat je kampt met een vitamine D-tekort.

4. Sneller zweten
Een tekort aan vitamine D kan ervoor zorgen dat je sneller transpireert. En dat hoeft niet alleen in je gezicht te gebeuren, je kunt het merken aan je hele lichaam. Daardoor wordt je huid weer sneller droog en geïrriteerd, en dat kan weer zorgen voor puistjes.

5. Droge huid
Een droge, jeukerige huid kan naast een doffe en onrustige huid ook een teken zijn van een tekort aan vitamine D. Plekken als je wangen, in en voorhoofd kunnen plekjes zijn waar je dat het snelst merkt. In het ergste geval kan een tekort ook nog eczeem veroorzaken, omdat je immuunsysteem niet meer goed functioneert.

Nu verkrijgbaar bij Beauty Planet: Vitamine D creme van pH Formula



Doe de vitamine-D check

Klik hier voor jou vitamine D test

Zonder chirurgische ingreep verjongen!!

Met heel veel trots presenteren wij bij Beauty Planet onze NeoGen.
 
Maar wat is het nou eigenlijk precies en hoe werkt het?
Dat leggen we hieronder voor je uit:

Niet enkel de verbetering van wat jij ziet, maar verbetering vanuit de diepe lagen en structuren van de huid. Dat geeft de NeoGen Plasma!
 
Plasma is een vervorming van gas, in dit geval van medische stikstof. Plasma uit medische stikstof is zuiver, wordt afgegeven op jouw huid en laat de toplaag van je huid versmelten als een pleister. Het warmte effect wat hier onder ontstaat zal vanuit de diepe lagen de huid laten vernieuwen. Er wordt weer collageen aangemaakt waardoor volume ontstaat, de stevigheid keert terug en je huid toont helder doordat een teveel aan pigment eruit wordt gewerkt.
Littekens zullen verzachten, net als roodheden van de huid of kleine plekjes en vlekjes. Jouw nieuwe huid is zijdezacht, glad en helder.
 
Wat is dan het verschil tussen de bekende “plasma” pen en de medische stikstof plasma?
Twee grote verschillen zijn dat de medische stikstof plasma de huid volledig intact laat, dus niet doorborend werkt. Hierdoor is er geen kans op ontstekingen, bacteriële infecties of hyperpigmentatie. Daarnaast werken wij vanuit de diepe lagen van de huid waardoor er een langdurige verjonging van cel-processen ontstaat. Niet een behandeling waar je maar heel even plezier van hebt, maar een waar je juist jaren een jeugdig uiterlijk van blijft houden.
 
Indicaties te behandelen met de NeoGen Stikstof Plasma zijn onder andere:
- actieve acné
- acné littekens
- lijnen en rimpels
- pigmentatie en melasma
- zonschade van de huid
- veroudering van de huid
- littekens
- striae
- zachte ooglid-lift
 
 

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op