Permanente make-up behandeling

Wij bieden verschillende soorten permanente make-up behandelingen aan.


Jouw gezondheid is voor ons belangrijk, wij houden rekening met alle wensen om je een zo prettige mogelijke ervaring te geven.

De behandeling

De behandeling bestaat uit 2 sessies met een tussenpozen van 4 tot 6 weken voor een optimaal resultaat.
Tijdens de 2 sessies wordt het pigment laagje over laagje aangebracht. Op deze manier wordt het mooiste resultaat verkregen én heb je langer plezier van de permanente make-up. Tevens wordt hierdoor de behandeling langzaam opgebouwd en kan er bij elke sessie een eventuele wijziging worden aangebracht, mocht u het bijvoorbeeld toch iets sterker/intenser willen hebben. Na het voltooien van de volledige behandeling is het raadzaam na zo’n 1 tot 1,5 jaar een nabehandeling te ondergaan. Indien dit niet gebeurt zal de permanente make-up langzaam vervagen op een geheel natuurlijke manier.
 
Tijdens de intake (eerste afspraak) zal de gezichtsvorm en juiste pigmentkleur worden geanalyseerd en wordt er een ‘informent consent’ formulier ingevuld. Dit is een korte vragenlijst over jouw gezondheid, die nodig is om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen.
 
Als eerste stap zal het te behandelen gebied met het gekozen pigment en een penseeltje subtiel worden getekend, om zeker te zijn van de juiste kleur en stijl. Indien dit toch niet naar wens is kan dit direct worden veranderd! Na de behandeling krijg je een nazorgformulier en een verzorgingscrème ( € 5,- ) mee.
 
Hierna zal er nog 1 behandeling volgen om het resultaat compleet te maken.

De adviezen

Adviezen voor het ondergaan van de permanente make-up behandeling
 
• Drink een aantal dagen van tevoren geen groene thee en neem geen voedingssupplementen met Vitamine E, door de antioxidanten pakt de PMU mogelijk minder goed.
 
• Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en een aantal uur van te voren geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt ervoor dat de PMU moeilijker blijft zitten.
 
• Neem 24 uur van tevoren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen… Paracetamol mag wel.
 
• Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de pigmentatie.
 
• Sport niet op de dag van de behandeling, hitte van het lichaam zorgen ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. (zout wordt ook gebruikt om verkeerde PMU te verwijderen).
 
• Als u uw wenkbrauw haartjes bleekt is het af te raden deze behandeling te ondergaan; de chemicaliën zullen ook het pigment uit de huid bleken. De haartjes mogen wel geverfd worden.
 
• Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit. U moet er rekening mee houden dat de lenzen mogelijk meerdere dagen niet gedragen kunnen worden (door een mogelijke zwelling en voor een betere wondgenezing), hou dus een bril bij de hand. Voor de genezing is het beter om pas na 72 uur de lenzen weer te dragen en dan de lenzen met steriel water afspoelen voorafgaand het in de ogen te plaatsen. Enerzijds omdat het in en uit doen van lenzen bacteriën met zich mee kan brengen wat mogelijk tot infecties kan lijden en anderzijds omdat lenzenvloeistof bestaat uit een zout oplossing en zout trekt het pigment uit de huid.
 
• Bij een lipbehandeling is het beter om 2 weken voor de behandeling te stoppen met veelvoudig gebruik van labello, lip gloss en/of andere lip balsems (veelvoudig gebruik houdt in meer dan 2 keer smeren per dag). Lipbalsems kunnen mogelijk de celdeling vertragen wat invloed kan hebben op het resultaat van PMU.
 
• Als u ooit een koortslip heeft gehad en u wilt toch graag een lip behandeling ondergaan, volg dan het volgende advies op; neem 3 weken van tevoren 1000mg tot 2000mg L-Lysine en vitamine C-ester tabletten (De merken Solgar en Orthica zijn goed) Smeer met een hiervoor bestemde crème ( op te halen bij Beauty Planet ), 7 dagen na de behandeling kunt u met de voedingssupplementen stoppen.

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Vraag of afspraak maken?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen u graag verder.