Huidveroudering

Huidveroudering is normaal en onvermijdelijk


Huidveroudering is normaal en onvermijdelijk. Maar in de snelheid waarin dat gebeurt, heb je wel enige invloed.
De snelheid en mate waarin je huid veroudert, wordt deels door erfelijke en intrinsieke factoren bepaald. En deels door extrensieke factoren bepaald.

Hoe ontstaat huidveroudering?

1 .Inwendige (intrinsieke) huidveroudering
Deze vorm van huidveroudering is de geprogrammeerde biologische veroudering en is onvermijdelijk voor ieder persoon. Het intreden van de eerste verschijnselen van huidveroudering alsmede de snelheid en de waarmee huidveroudering gepaard gaat is erfelijk bepaald.

2.Uitwendige (extrinsieke) huidveroudering
Naast biologische factoren spelen ook omgevingsfactoren een rol. Een orgaan als de huid is voortdurend blootgesteld aan factoren uit de omgeving. Factoren die de huidveroudering kunnen versnellen zijn ultraviolette stralen (zonlicht), roken (nicotine), zwaartekracht (overgewicht), hormonen (menopauze), voeding, luchtverontreiniging (rook en gassen) en klimatologische factoren (hitte, wind).

Mechanisme van huidveroudering

In een verouderde huid zijn er enkele veranderingen in de structuur en samenstelling van de huid zichtbaar en aantoonbaar.

De opperhuid wordt steeds dunner. Het aantal cellagen neemt af. De bovenliggende hoornlaag kan daarentegen verdikt zijn. De huid is meer kwetsbaar voor beschadigingen van buitenaf.
Doordat de huid barrière verstoord is wordt de huid droger en valer. De lederhuid. Twee belangrijke structuren nemen af in aantal en kwaliteit.
De hoeveelheid collageen neemt af . Collageen is een onderdeel van het bindweefsel en zorgt voor stevigheid van de huid. Hyaluronzuur, een eiwit die ook deel uitmaakt van het bindweefsel neemt ook af.
De hoeveelheid elastine neemt af waardoor de huid minder rekbaar en soepel is.
Door afname van zowel het collageen als het elastine in de huid wordt de huid slapper, stugger en ontstaan er rimpels en plooien.

Informeer bij onze huidkliniek welke behandelingen er mogelijk zijn om het proces van huidveroudering en verslapping te vertragen en/of behandelingen om de huid te verstrakken en weer volume te geven.

Iedere huid is uniek. Met een behandelplan op maat kunnen wij u helpen. 

Welke behandelingen kan ik hier tegen ondergaan?

- MICRONEEDELING

- BINDWEEFSELTHERAPIE

- RESURFACING

- INJECTABLES


COVID-19 Maatregelen

DE HUIDKLINIEK MAG OPEN BLIJVEN!
Dit betekent dat als je een afspraak hebt staan bij de huidtherapeuten Kim of Britt deze gewoon door kan gaan.
 
Bereikbaarheid Beauty Planet
Ook al gaan de dingen nu even niet hoe ze normaal zouden moeten gaan, wij blijven met jullie meedenken. De bestellingen kunnen weer afgehaald worden. Bel of mail je bestelling door, dan spreken we samen een tijdstip met je af wanneer het opgehaald kan worden. 
 
Aangepaste openingstijden:
Maandag 12:00 / 21:00
Dinsdag 9:00 / 17:00
Woensdag 9:00 /17:00
Donderdag 9:00 / 17:00
Vrijdag 9:00 / 17:00

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.