Huidveroudering

Huidveroudering is normaal en onvermijdelijk


Huidveroudering is normaal en onvermijdelijk. Maar in de snelheid waarin dat gebeurt, heb je wel enige invloed. De snelheid en mate waarin je huid veroudert, wordt deels door erfelijke en intrinsieke factoren bepaald en deels door extrensieke factoren bepaald.

Hoe ontstaat huidveroudering?

1 .Inwendige (intrinsieke) huidveroudering:
Deze vorm van huidveroudering is de geprogrammeerde biologische veroudering en is onvermijdelijk voor ieder persoon. Het intreden van de eerste verschijnselen van huidveroudering alsmede de snelheid en waarmee huidveroudering gepaard gaat is erfelijk bepaald.

2.Uitwendige (extrinsieke) huidveroudering:
Naast biologische factoren spelen ook omgevingsfactoren een rol. Een orgaan als de huid is voortdurend blootgesteld aan factoren uit de omgeving. Factoren die de huidveroudering kunnen versnellen zijn ultraviolette stralen (zonlicht), roken (nicotine), zwaartekracht (overgewicht), hormonen (menopauze), voeding, luchtverontreiniging (rook en gassen) en klimatologische factoren (hitte, wind).

Mechanisme van huidveroudering

In een verouderde huid zijn er enkele veranderingen in de structuur en samenstelling van de huid zichtbaar en aantoonbaar.

De opperhuid wordt steeds dunner. Het aantal cellagen neemt af. De huid is meer kwetsbaar voor beschadigingen van buitenaf. 

De bovenliggende hoornlaag kan daarentegen verdikt zijn. Doordat de huid barrière verstoord is wordt de huid droger en valer.

Belangrijke structuren nemen af in aantal en kwaliteit.
De hoeveelheid collageen neemt af. Collageen is een onderdeel van het bindweefsel en zorgt voor stevigheid van de huid.
Hyaluronzuur, een eiwit die ook deel uitmaakt van het bindweefsel neemt ook af.
De hoeveelheid elastine neemt af waardoor de huid minder rekbaar en soepel is.
Door afname van zowel het collageen als het elastine in de huid wordt de huid slapper, stugger en ontstaan er rimpels en plooien.

Informeer bij onze huidkliniek welke behandelingen er mogelijk zijn om het proces van huidveroudering en verslapping te vertragen en/of behandelingen om de huid te verstrakken en weer volume te geven.

Iedere huid is uniek. Met een behandelplan op maat kunnen wij u helpen. 


Nieuw bij Beauty Planet: de Sparkpro! Met veel trots en enthousiasme presenteren wij dit 2 in 1 systeem dat een diode laser en IPL in één combineert.

 
 
De Spark Pro laser is een apparaat wat beschikt over twee verschillende lasersystemen, een IPL en een 808 nm Diodelaser. Dit zijn de meeste gewilde technologieën op het gebied van laser & licht en staan ook bekend als de gouden standaard.
 
Met deze laser kunnen we meer dan 20 verschillende huidaandoeningen en huidproblemen aanpakken. Snel, veilig en effectief en in de meeste gevallen met weinig tot geen downtime, oftewel hersteltijd. Onze laserspecialisten kunnen jou helemaal op maat adviseren welke behandeling jouw huid een echte boost kunnen geven. 
 
Wat kunnen we allemaal met de Spark Pro laser?
 
Anti-aging/ huidverjonging
Permanente ontharing
Pigmentvlekken verwijderen
Ontsierende vaatjes verwijderen
Algehele roodheid verminderen
Actieve acne verminderen

  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula
  • pH-formula

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur een e-mail, wij helpen je graag verder.